Παράνομη η προσπάθεια του Hour Record από τον Wiggins, λέει ο προπονητής του Dowsett.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
illegalhourrecord (1)

Ο προπονητής Steve Collins, του πρώην κατόχου του Hour Record, Alex Dowsett, είπε πως το ρεκόρ που σημείωσε πριν λίγες ημέρες ο Wiggins –Το Hour Record παίρνει φωτιά, ξαναέσπασε το ρεκόρ– έγινε παράνομα.

O Collins που ήταν ο προπονητής του Dowsett κατά την προετοιμασία του για το Hour Record, υποστήριξε σε συνέντευξή του στο ράδιο του BBC, πως το ποδήλατο που χρησιμοποίησε ο Wiggins, το Pinarello Bolide HR ήταν εναντίων των κανονισμών. «Ένα από τα δυσάρεστα κομμάτια από την προσπάθεια του, είναι πως το ποδήλατο που χρησιμοποίησε ο Wiggins δεν ήταν ποδήλατο παραγωγής«, είπε χαρακτηριστικά.

«Για προσπάθειες σαν και αυτή θα πρέπει το ποδήλατο να είναι παραγωγής. Να μπορεί να το αγοράσει κάποιος από το κάποιο μαγαζί. Δεν μπορείς να έχεις χειροποίητο τιμόνι, φτιαγμένο σε εκτυπωτή 3D από τιτάνιο, ώστε να είναι ακριβώς στα μέτρα για να κάνει πιο εύκολη την προσπάθεια«.

Το άρθρο 1.3.007 των κανονισμών της UCI, δηλώσει πως: «Δεν θα πρέπει να επιτρέπεται η χρήση ποδηλάτου ειδικά σχεδιασμένου για υψηλότερη απόδοση σε κάποια συγκεκριμένη προπάθεια, είτε πρόκειται για ρεκόρ ή κάτι άλλο». Σύμφωνα επίσης, με τους κανονισμούς της UCI, το ποδήλατο που χρησιμοποίησε ο Wiggins στην προσπάθειά του, θα πρέπει να γίνει εμπορικά διαθέσιμο μέσα σε διάστημα 9 μηνών. Αν και αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορείτε να το αγοράσετε από το ποδηλατάδικο της γειτονιά σας.

Ένα δελτίο τύπου που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Pinarello, όταν αποκαλύφθηκε το ποδήλατο, καθιστούσε σαφές πως το ποδήλατο ήταν επικυρωμένο από την UCI.

Ο Collins, επίσης ασχολήθηκε με το πόσο φάνηκε να στήριξε η Βρετανική ομοσπονδία ποδηλασίας τον Wiggins. Ο Dave Brailsford και ο διευθυντής επιδόσεων Shane Sutton ήταν παρόντες, ενώ o προπονητής Heiko Salzwedel -που πρόσφατα επέστρεψε στην ομοσπονδία- ήταν το πλάι του Wiggins κατά την διάρκεια της προσπάθειας.

«Είχε ακόμη την υποστήριξη της Βρετανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, το οποίο, επίσης δεν επιτρέπεται«, συνέχισε ο Collins. «Ήταν λίγο περίεργο που είδαμε μέλη της Βρετανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, να εμπλέκονται στην προσπάθεια του Wiggins, όταν δεν δουλεύουν για την ομάδα του. Δεν είμαι σίγουρος πως επιτρέπται αυτό».

Ο Collins πιστεύει πως η ομοσπονδία έδειξε μεροληπτική συμπεριφορά στον Wiggins, πράγμα το οποίο αρνήθηκαν δηλώνοντας: «Ο Sir Bradley Wiggins βοηθήθηκε από μέλη του προπονητικού προσωπικού της Βρετανικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας με τους οποίους συνεργάζεται στην προσπάθειά του να κερδίσει μια θέση στην ομάδα που θα επισκεφτεί το Ρίο το 2016. Όλοι στην Ομοσπονδία είναι πολύ περήφανοι που οι Βρετανοί αναβάτες σπάνε συνεχώς ρεκόρ, σε μια από τις πιο χαρακτηριστικές προκλήσεις της ποδηλασίας, κάτι το οποίο πιστεύουμε ότι αντανακλά την δυναμική της ποδηλασίας στην Βρετανία«.

Previous Article

Πιστεύετε ότι το φθορίζον γιλέκο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο;

Next Article

Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill, Leogang. Track Preview από τον Claudio Caluori. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια