Πιστεύετε ότι το φθορίζον γιλέκο μπορεί να αποδειχθεί σωτήριο;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
highvisibilityjersey (1)

Αρκετοί ποδηλάτες φοράνε φθορίζον γιλέκο για να αυξήσουν την ορατότητά τους κατά τις νυχτερινές ώρες από τους οδηγούς των διερχόμενων οχημάτων. Άλλοι συνεχίζουν να κυκλοφορούν με τα καθημερινά τους ρούχα ή τα ποδηλατικά τους jersey διακινδυνεύοντας την ορατότητά τους και την ασφάλειά τους, ή μήπως όχι;

Κάπου εδώ έρχεται μια μελέτη σχετικά με τον ρουχισμό επάνω στο ποδήλατο από τα πανεπιστήμια Bath και Brunel, όπου 269 συμμετέχοντες χρησιμοποίησαν τα ποδήλατά τους, τα οποία ήταν εξοπλισμένα με συσκευές υπερήχων, ώστε να είναι σε θέση να μετρήσουν την απόσταση που κρατούσαν οι οδηγοί που τους προσπερνούσαν, ενώ ήταν διαφορετικά ντυμένοι. Άλλοι με τα καθημερινά τους ρούχα, άλλοι με ποδηλατικά jersey ενώ άλλοι φορούσαν φθορίζον γιλέκο πάνω από τα ρούχα τους.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πως τα μόνα ρούχα που έκαναν σημαντική διαφορά στην απόσταση που κρατούσαν τα οχήματα τα οποία τους προσπερνούσαν ήταν τα φθορίζοντα γιλέκα που ανέγραφαν την λέξη «POLICE» στο πίσω μέρος τους και μια προειδοποίηση ότι ο αναβάτης είχε κάμερα που βιντεοσκοπούσε. Αυτό προκάλεσε μια αύξηση στην απόσταση από τα 117 εκατοστά στα 122.

Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των ερευνητών, δεν υπήρχε σημαντική διαφορά μεταξύ των ενδυμάτων που ανέγραφαν «έμπειρος ποδηλάτης» και «αρχάριος ποδηλάτης» ούτε μεταξύ των κλασικών ρούχων και των φθορίζοντων γιλέκων.

Ανεξάρτητα από τα ρούχα του αναβάτη, 1-2% των προσπεράσεων έγιναν κοντά στα 50 εκατοστά, γεγονός που υποδηλώνει τα ρούχα του αναβάτη δεν κάνουν σημαντική διαφορά στις προσπεράσεις που γίνονται πολύ κοντά στους αναβάτες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η βελτίωση των υποδομών είναι πιο αποτελεσματικό μέσο αύξηση της ασφάλειας των ποδηλατών από την αλλαγή των ρούχων τους
.

Εσείς τι πιστεύετε;

Previous Article

Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να βελτιώσετε τις συνεχόμενες επιθέσεις σας.

Next Article

Παράνομη η προσπάθεια του Hour Record από τον Wiggins, λέει ο προπονητής του Dowsett.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια