Ποδηλατική διάσχιση Αφρικής σε 42 ημέρες!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Mark Beaumont (1)

Ο περιπετειώδης Σκωτσέζος Mark Beaumont έθεσε ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ που σχετίζεται με την ποδηλασία. Η ποδηλατική διάσχιση Αφρικής του πήρε μόλις 42 ημέρες και κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ κατά 17 ημέρες.

Προσωπικός του στόχος ήταν να καταφέρει την διάσχιση της ηπείρου μέσα σε 50 ημέρες, αλλά την Πέμπτη 21 Μαΐου ολοκλήρωσε την περιπέτεια του, μόλις σε 42 ημέρες. Το ταξίδι του ξεκίνησε από το το βορειότερο σημείο της Αφρικής, το Cairo και κατέληξε στο νοτιότερο σημείο, το Cape Town.

Σύμφωνα με τον λογαριασμό του στο Strava ποδηλάτησε 10.883 χιλιόμετρα σε περίοδο έξι εβδομάδων, με 439 ώρες να τις πέρασε επάνω στην σέλα.

Mark Beaumont (3)

Λόγω του των πολλών ορεινών διαδρομών, τα θετικά υψομετρικά της προσπάθειας ανήλθαν στα 58.020 μέτρα. Με την ολοκλήρωση της προσπάθειας, ανέβασε βίντεο στον λογαριασμό του στο Facebook όπου λέει: «Τα κατάφερα. Ήταν η πιο δύσκολη βόλτα της ζωής μου. Δεν υπήρχε κανένας ανταγωνισμός εκεί έξω, παρά μόνο με τον εαυτό μου. Με πίεζα όσο πιο πολύ μπορούσα. Πέρασα πολλές δύσκολες ημέρες και ώρες, δεν μπορώ να σας περιγράψω με λόγια την ένταση και την κούραση ενός τέτοιου ταξιδιού. Αυτό όμως είναι που το κάνει απίστευτο. Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα κατάφερνα να φτάσω στο Cape Town. Νιώθω υπέροχα, όμως που τα κατάφερα«.

Ο Beaumont τερμάτισε επίσης μια βόλτα μαμούθ, 21.000 χιλιομέτρων κατά μήκος της Βορείου και Νοτίου Αμερικής τον Φεβρουάριο του 2010. Δεν είχε κανενός είδους υποστήριξη σε όλο του το ταξίδι της Αφρικής και ευχαρίστησε την μητέρα και την οικογένεια του όπως και τους υποστηρικτές του από τα Social media λέγοντας πως αυτοί του έδωσαν την δύναμη να συνεχίσει το πετάλι και να πιέζει όσο μπορεί τον εαυτό του.

Previous Article

Τα κάνει όλα και συμφέρει…Δοκιμή 1×11 Shimano XTR M-9000!

Next Article

O Ζαφείρης Βολικάκης στο Grand Prix κατηγορίας C1 στο Oberhausen!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια