Νέα θεαματική ποδηλατική διαδρομή 140 χιλιομέτρων περιμετρικά της Λίμνης Garda!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
lake garda family mtb trail

Μπορεί να υπάρχουν αρκετές ποδηλατικές διαδρομές περιμετρικά του Lago di Garda, οι οποίες είναι και ιδιαίτερα εντυπωσιακές, όπως το Euro Velo 7 και 8, αλλά από ότι φαίνεται αυτό δεν ήταν αρκετό. Σύντομα πρόκειται να ανοίξει η περίμετρος της λίμνης σε μια ακόμη διαδρομή η οποία θα προορίζεται για όλους. Ποδηλάτες και πεζούς.

Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών της Ιταλίας ξεκίνησε το έργο «Garda by Bike» μετά από συμφωνία με τις περιφέρειες Veneto της Λομβαρδίας και την αυτόνομη περιοχή Trentino Alto Adige μέσω της οποίας θα περάσει η διαδρομή. Το φιλόδοξο αυτό έργο θα κινείται περιμετρικά της λίμνης και θα ταξιδεύει τους χρήστες του με μοναδικές εικόνες και ερεθίσματα.

Σχεδιασμένο από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Grazian Delrio, η διαδρομή θα περιλαμβάνει τμήματα τόσο για αρχάριους όσο και για έμπειρους ποδηλάτες. Για παράδειγμα, τα 27 χιλιόμετρα της ορεινής διαδρομής μεταξύ των πόλεων Gargnano και Limone θα μπορεί κάποιος να το παραλείψει χρησιμοποιώντας το φέρι!

lake garda (1)


To Εuro Velo 11 περνάει από την Λέσβο στην Σμύρνη!


Η διαδρομή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2021 με προβλεπόμενο προϋπολογισμό 102 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο ελπίζει να προσελκύσει μεγαλύτερο αριθμό τουριστών ώστε να αναβαθμιστεί η επισκεψιμότητα της περιοχής. Η διαδρομή θα ενώνει μεμονωμένες πόλεις και χωριά της περιοχής και θα ξεχωρίζει τους ποδηλάτες από τους δρόμους που κινούνται τα μηχανοκίνητα οχήματα. Η τοπική σύμβουλος Silvia Razzi δήλωσε πως το συγκεκριμένο σχέδιο θα προωθήσει τον βιώσιμο τουρισμό καθώς και θα αυξήσει το τοπικό εμπόριο και την επισκεψιμότητα των ξενοδοχείων και εστιατορίων στην περιοχή της Garda.

Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της διαδρομής αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν το καλοκαίρι και θα συνδέει το Capo Reamol μέχρι το Riva del Garda. Το καινούριο αυτό τμήμα θα κοστίσει 7,6 εκατομμύρια ευρώ και οι επισκέπτες θα βρίσκονται για δύο χιλιόμετρα διαδρομής κυρίως μέσα σε βράχους που περιβάλλουν την λίμνη.

Previous Article

Το πιο aero ποδήλατο πίστας που έχετε δει!

Next Article

Επειδή μας αρέσουν τα RAW… δείτε τον Matty Miles! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια