Πως να κρατήσετε σαν καινούριο το ποδηλατικό σας jersey!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
img_06331

Αφού λοιπόν αγοράσατε το καινούριο σας ποδηλατικό jersey σύμφωνα με το πρόσφατο άρθρο μας: «Καλοκαιρινά jersey. Τι «ιδιαιτερότητες» θα πρέπει να έχουν!» πριν ακόμη το φορέσετε θα πρέπει να δείτε μερικά ενδιαφέροντα σημεία ώστε να το κρατήσετε σε τέλεια κατάσταση για πολλά χρόνια!

Δεν ξέρουμε αν φοράτε τα ποδηλατικά σας jersey περισσότερες από μια φορές χωρίς πλύση, αλλά δεν πρέπει να το κάνετε, έστω και αν βγήκατε για πολύ μικρή βόλτα ή προπόνηση. Ο ιδρώτας μένει στο ύφασμα του jersey και προκαλείται κακοσμία από τα βακτήρια. Γι’αυτόν τον λόγο να πλένετε το ποδηλατικό jersey μετά από κάθε βόλτα η προπόνηση, όσο σύντομη και αν ήταν!

Όσο αφορά το πλύσιμο, είναι πολύ σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή γιατί είναι ειδικά υφάσματα με ιδιαίτερες «λειτουργίες» οι οποίες χάνουν τις ιδιότητές τους αν πλυθούν σε λάθος θερμοκρασία. Επίσης, οι συνεχόμενες πλύσεις σε υψηλές θερμοκρασίες φθείρουν την ποιότητα των υφασμάτων.

Η χρήση υγρών σαπουνιών ή τζελ καθαρισμού είναι προτιμότερη από την χρήση σκόνης, η οποία είναι πιο ισχυρή με τα ευαίσθητα υφάσματα, αν και είναι πολύ καλύτερη στην αφαίρεση λεκέδων λάσπης. Όσον αφορά το στέγνωμα η χρήση στεγνωτηρίου ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, εκτός και αν θέλετε να μικρύνετε τα ρούχα σας 1-2 νούμερα! Κρεμάστε τα στην απλώστρα γυρισμένα μέσα-έξω και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Επίσης, αποφύγετε να τα κρεμάσετε στον ήλιο καθώς μπορεί να ξεθωριάσουν. Τέλος, το καλό με τα ποδηλατικά ρούχα είναι ότι στεγνώνουν πάρα πολύ εύκολα, άρα και δεν θα χρειαστεί να περιμένετε πολύ μέχρι την επόμενή σας βόλτα!

Συνεχίζοντας τις συμβουλές, να σας υπενθυμίσουμε ότι πάντα θα πρέπει να ελέγχετε τις τσέπες -πράγμα το οποίο ξεχνάω συχνά και πλένω από περιτυλίγματα φαγητού μέχρι και πεντά-ευρα- ώστε και να μην πλυθούν, αλλά και να μην υπάρξει πιθανότητα να χαλάσει το πλυντήριο ρούχων σας. Επίσης, καλό θα είναι τα ποδηλατικά ρούχα να πλένονται χώρια από τα υπόλοιπά σας ρούχα, όπως επίσης να κλείνετε τα φερμουάρ από τα jersey ώστε να μην σκιστούν.

Previous Article

Signorina bicycle το πιο «θηλυκό» ποδήλατο που έχετε δει!

Next Article

Χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά μοτέρ στους επαγγελματικούς αγώνες;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια