Χρησιμοποιούνται ηλεκτρικά μοτέρ στους επαγγελματικούς αγώνες;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
IMG_9685

Όπως σας αναφέραμε παλαιότερα για το Vivax Assist, το οποίο μπορεί να κρυφτεί στο εσωτερικό του σκελετού, έρχεται το εύλογο ερώτημα αν μπορεί η ίδια τεχνολογία, να χρησιμοποιηθεί στους επαγγελματικούς αγώνες. Εμείς θα πούμε «ναι».

Με το έξτρα πακέτο «Invisible Performance Package» της Vivax, ελάχιστες λεπτομέρειες μένουν εκτεθειμένες και τις περισσότερες φορές θα περάσουν και απαρατήρητες. Το κουμπί εκκίνησης, το παλουκόσελο και ίσως ο θόρυβος σε κάποιο σημείο χωρίς ιδιαίτερη φασαρία. Βέβαια, με 1-2 αυτοκόλλητα ή διαφορετική διαμόρφωση για το παλουκόσελο και κρύψιμο του κουμπιού εκκίνησης κάπου στην bar tape, τίποτα δεν θα αποκαλύπτει ότι υπάρχουν ηλεκτρικά μοτέρ!

Μια τέτοια βοήθεια σε κάποιον επαγγελματία, δεν χρειάζεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα, ούτε καν σε μεγάλος μέρος αυτού. Θα χρειαστεί να επέμβει μια-δυο φορές, όταν επιτίθεται ή όταν περνάει από κάποιο καλντερίμι ή όταν θα προσπαθήσει να υπερασπιστεί το προβάδισμά του.

IMG_9694

Μην ξεχνάτε όμως, ότι το παράδειγμα με το Vivax Assist, είναι ένα τελικό προϊόν για μαζική χρήση. Είναι λογικό να υπάρχουν και άλλα παρόμοια προϊόντα που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και είναι παραμετροποίησιμα για χρήση σε συγκεκριμένα ποδήλατα, χωρίς να αφήνουν ίχνη.

IMG_9736

Είναι εμφανές, πλέον, ότι υπάρχει η δυνατότητα κρυμμένου μοτέρ εσωτερικά του σκελετού ενός ποδηλάτου δρόμου. Αν έχει χρησιμοποιηθεί ή αν θα χρησιμοποιηθεί αυτή ή παρόμοια τεχνολογία από επαγγελματίες αναβάτες, θα το δείξει ο χρόνος, αλλά οι έρευνες που έχει αρχίσει να πραγματοποιεί η UCI, σίγουρα κινούν υποψίες.

Εμείς πάντως σας δείχνουμε ένα viral video γύρω από το φαινόμενο, που για πολλούς είναι και η πιο χειροπιαστή απόδειξη του φαινομένου!

Previous Article

Πυκνότητα οστών και ποδηλασία. Ποια η σχέση τους; Να ανησυχούμε;

Next Article

Ποιες πόλεις συμμετέχουν στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2015;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια