Ελέγχοι της UCI σε 36 ποδήλατα στο Milan-San Remo για κινητήρες!

Author: 2 Σχόλια Share:
bettiniphoto_0202516_1_full_670

Η UCI και η ιταλική αστυνομία άφησαν έκπληκτους τους αναβάτες και τις ομάδες τους όταν πήραν τα ποδήλατά τους για έλεγχο μετά τον τερματισμό του Milan-San Remo, υποπτευόμενοι ότι μερικοί αναβάτες και ομάδες μπορεί να χρησιμοποιούσαν κρυμμένους ηλεκτροκινητήρες κατά την διάρκεια του αγώνα. Τίποτα τελικώς δεν βρέθηκε κατά τον έλεγχο και όλα τα ποδήλατα επιστράφηκαν στις ομάδες και τους αναβάτες.

11 ποδήλατα Trek της Trek Factory Racing, 11 Specialized, της Etixx-Quick Step και 11 Specialized, της Tinkoff-Saxo ελέγχθηκαν από την UCI σε μια ειδική τέντα που είχε στηθεί στο πάρκινγκ των λεωφορείων. Επίσης, τα ποδήλατα των τριών νικητών, John Degenkolb (Giant), Alexander Kristoff (Canyon) και Michael Matthews (Scott) ελέγχθηκαν στο βάθρο. Επίσης, ποδήλατα από την ομάδα της Astana ελέγχθηκαν, αν και η ομάδα το αρνείται.

sptdw0123_670

Κατά το παρελθόν η UCI έκανε ελέγχους στα ποδήλατα για το λεγόμενο -μηχανικό doping- με ειδικό μηχάνημα και θέσπισε ειδικούς κανόνες όσο αφορά τους ελέγχους. Οι υποψίες για κρυμμένους ηλεκτροκινητήρες στο Seat tube ξεκίνησαν το 2010, πυροδοτώντας αντιδράσεις και αρνήσεις από τις ομάδες και τους κατασκευαστές. Ενώ, όμως, γίνονται παροδικοί έλεγχοι στους αγώνες και υπάρχουν κατηγορίες βασισμένες σε βίντεο, ποτέ έως σήμερα δεν βρέθηκε κάποιος ηλεκτροκινητήρας.

Η UCI ανακοίνωσε ότι θα γίνει έλεγχος των ποδηλάτων, μόλις 20 χιλιόμετρα πριν από τον τερματισμό, μέσω του ασυρμάτου. Μερικοί αναβάτες προφανώς σταματήθηκαν μετά τον τερματισμό, σημαδεύτηκαν τα ποδήλατά τους και γρήγορα με την βοήθεια της αστυνομίας πάρθηκαν μακριά από αναβάτες και μηχανικούς καθώς πλησίασαν στα λεωφορεία των ομάδων. Σαν μέρος της διαδικασίας οι πρώτοι μηχανικοί από κάθε ομάδα ήταν παρόντες συμπληρώνοντας και έντυπα ότι οι έλεγχοι έγιναν σωστά. Μερικές ομάδες έπρεπε να βγάλουν τα παλουκόσελα και τις μεσαίες τριβές, ώστε οι ερευνητές της UCI να μπορέσουν να δουν μέσα στον σκελετό χρησιμοποιώντας ειδικές κάμερες.

bettiniphoto_0202534_1_full_670

Ο γενικός κομισσάριος της UCI, Philippe Marien, ήταν παρών σε όλη την διαδικασία. Αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι σχετικό με τους ελέγχους. Μετά από λίγες ώρες όμως, με επίσημη δήλωσή της η UCI επιβεβαίωσε ότι πραγματοποιήθηκαν τυχαίοι έλεγχοι ποδηλάτων μετά τον τερματισμό του αγώνα Milan-San Remo και ότι σχεδιάζει να συνεχίσει τους ελέγχους και σε άλλους διεθνείς αγώνες στο μέλλον.

Previous Article

Μάθε τι τρώμε πριν, κατά και μετά την προπόνηση!!!

Next Article

Έτσι τελείωσε το θρυλικό Absa Cape Epic (video)!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια