Έξυπνο ποδήλατο για περιπολίες. Μήπως είναι η λύση για τα αστικά κέντρα;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
smart patrol bicycle (1)

Η Εkin κατασκεύασε ένα ποδήλατο εξοπλισμένο με σύστημα ανάγνωσης πινακίδων, αλλά και καταγραφής της ταχύτητας των διερχομένων οχημάτων.

Πρόκειται να διατεθεί σε τμήματα της αστυνομίας όπου υπάρχουν ένστολοι ποδηλάτες καθώς αυτή την στιγμή δεν μπορεί κάποιος ένστολος σε περιπολία με ποδήλατο να γνωρίζει με τι ταχύτητα κινούνται τα οχήματα ούτε έχει μαζί του κάποια βάση δεδομένων με στοιχεία για το κάθε όχημα. Όλα αυτά δεν αποτελούν πρόβλημα για το Smart Patrol Bike καθώς με την ενσωματωμένη κάμερα με δυνατότητα αναγνώρισης και ανάγνωσης των πινακίδων κυκλοφορίας και την εσωτερική βάση δεδομένων μπορεί να παρέχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για το όχημα, αλλά και τον αναβάτη.

Σε συνδυασμό με το ραντάρ ταχύτητες μπορεί να αποθηκεύσει τα οχήματα τα οποία ξεπερνούν το όριο αυτόματα, ενώ έχει την δυνατότητα ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας και σε ταχύτητες μεγαλύτερες των 300 χλμ/ώρα.

Η κάμερα έχει ευρεία γωνία 270° και μπορεί να «επιτηρεί» μέχρι και 3 λωρίδες κυκλοφορίας. Μπορεί να προσαρμοστεί στην πίσω ή στην μπροστά μεριά του ποδηλάτου ώστε να υπάρχει πιο ευρύς έλεγχος. Εντύπωση προκαλεί η δυνατότητα ανίχνευσης παράνομων παρκαρισμένων οχημάτων και αυτόματα περνάει τα στοιχεία του οχήματος στο σύστημα.

smart patrol bicycle (2)

Η εταιρία πιστεύει πως υπάρχει μέλλον για παρόμοια ποδήλατα, καθώς τα αστυνομικά αυτοκίνητα που φέρουν παρόμοιο εξοπλισμό δεν έχουν την δυνατότητα εύκολης μετακίνησης σε πολλά σημεία των πόλεων.

Η παρουσίαση έγινε στην Intertraffic, την μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας σχετικά με την κίνηση των οχημάτων στο Άμστερνταμ και η παραγωγή του αναμένεται να ξεκινήσει το 3ο τετράμηνο του 2016.

Πιστεύετε πως ένα τέτοιο ποδήλατο έχει προοπτικές χρήσης;

Previous Article

Στην Ιαπωνία η εκκίνηση του Giro d’Italia 2018!

Next Article

Video tribute στον Stevie Smith που έφυγε από την ζωή τόσο νωρίς. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια