Τέλος για την IAM Cycling με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
iam cycling team road bike

Η Ελβετική ομάδα IAM Cycling ανακοίνωση πως θα κλείσει όταν ολοκληρωθεί η ποδηλατική σεζόν του 2016 καθώς δεν μπόρεσε να βρει κάποιον συν-χορηγό.

Ο ιδιοκτήτης της ομάδας Michel Thetaz εξέδωσε μια σύντομη δήλωση το πρωί της Δευτέρας ανακοινώνοντας πως η ομάδα θα «έκλεινε» και ζητούσε συγνώμη για την αποτυχία του όσον αφορά την συνέχεια της «όμορφης περιπέτειας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η IAM Cycling ξεκίνησε το 2013 ως μια επαγγελματική Ηπειρωτική ομάδα και το 2015 έγινε ομάδα World Tour, καθώς μπόρεσε να συμμετέχει το 2014 στο Tour de France με wildcard. Από τότε είχε δηλώσει η ομάδα πως έψαχνε για συν-χορηγούς ώστε να μπορεί να συνεχίσει στο World Tour.iam cycling team road bike (2)

«Η ομάδα θα παύσει να λειτουργεί στο τέλος της σεζόν 2016. Είναι μια αποτυχία για την οποία αναλαμβάνω την πλήρη ευθύνη», δήλωσε ο Thetaz. «Σε αυτά τα 4 χρόνια έντονων δραστηριοτήτων, τα οποία έχουν σημαδευτεί από μερικές αξέχαστες αναμνήσεις, η ΙΑΜ Cycling κατάφερε να ενισχύσει την αξιοπιστία της αλλά και να λάβει αξιοζήλευτη προβολή. Πλέον όμως φτάσαμε σε μια στιγμή εξέλιξης της ομάδας, με ένα νέο τριετές πλάνο το οποίο όμως είναι αδύνατο να πραγματοποιηθεί καθώς δεν μπορέσαμε να βρούμε κάποιον συν-χορηγό».

Έχοντας μέσα σε αυτά τα χρόνια φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο ανταγωνισμού, έχοντας φτάσει στο World Tour, ο Τhetaz είναι απρόθυμος να επιστρέψει την ομάδα σε Ηπειρωτικό επίπεδο. «Ήταν αδιανόητο να εξετάσω το ενδεχόμενο να επιστρέψω την ομάδα σε χαμηλότερο επίπεδο, ή ακόμη να διαδραματίζει δευτερεύοντα ρόλο προς τις μεγαλύτερες ομάδες των οποίο το μπάτζετ φτάνει μέχρι και τα 12 εκατομμύρια Ευρώ. Βέβαια, λυπάμαι για αυτή την κατάσταση, αλλά προτιμώ να χαίρομαι με όλα αυτά που καταφέραμε τα τελευταία 4 χρόνια».

Οι αθλητές και το προσωπικό της ομάδας ενημερώθηκαν για αυτή την κατάσταση πριν δημοσιευτεί η ανακοίνωση το πρωί της Δευτέρας.

Previous Article

Utah (ναι εκεί που γίνεται το Rampage) και ποδήλατο χωρίς φρένα; Παράνοια! (video)

Next Article

Αυστραλία, 375 φορές περισσότερα πρόστιμα στους ποδηλάτες από τους αυτοκινητιστές!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια