Αυστραλία, 375 φορές περισσότερα πρόστιμα στους ποδηλάτες από τους αυτοκινητιστές!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cop ticket cyclist

Με τη νέα αυστραλιανή νομοθεσία, ο αριθμός των προστίμων που επιβάλονται στους ποδηλάτες υπερτερεί από τα πρόστιμα των αυτοκινητιστών, σε αναλογία 375 προς 1.

Πάνω από 350.000$ έχουν εισπραχθεί στη Νέα Νότια Ουαλία, από τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ποδηλάτες που δεν φορούσαν κράνος από την 1η Μαρτίου.

Περίπου 1.500 πρόστιμα έχουν εκδοθεί σε ποδηλάτες στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας, στο πλαίσιο της νέας νομοθεσίας δρόμου, που τέθηκε σε ισχύ από την 1η Μαρτίου. Αντίθετα στους αυτοκινητιστές εκδόθηκαν μόλις τέσσερα.

Πλέον με τους νέους νόμους, το πρόστιμο για τους ποδηλάτες που δεν φοράνε κράνος ανέρχεται στα $319, δηλαδή αύξηση σχεδόν 350% σε σχέση με τα προηγούμενα πρόστιμα για την συγκεκριμένη παράβαση. Σύμφωνα με στοιχεία το Μάρτιο και τον Απρίλιο, σχεδόν σε 1.100 ποδηλάτες επιβλήθηκαν πρόστιμα επειδή δεν φορούσαν κράνος, προσθέτοντας στα ταμεία της κυβέρνησης περίπου $350.000.

Για την προστασία των ποδηλατών, η ελάχιστη απόσταση που πρέπει να κρατούν τα οχήματα είναι ένα μέτρο (ή 1.5m όταν το όριο ταχύτητας είναι πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα). Για όσους οδηγούς παραβαίνουν αυτό τον κανόνα, το πρόστιμο είναι $319 και μέχρι στιγμής, σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, μόνο τέσσερις αυτοκινητιστές έχουν πέσει σε αυτή την παράβαση.

commute with cars«Συμφωνούμε ότι η εκπαίδευση είναι η καλύτερη μέθοδος, αλλά πρέπει να συνοδεύεται από ένα λογικό επίπεδο συμμόρφωσης, το οποίο πετυχαίνεται με την επιβολή προστίμων», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος ποδηλάτων της Νέας Νότιας Ουαλίας, Ray Rice στην Herald.

«Ο αριθμός των οδηγών αυτοκινήτων που τους εκδίδεται κάποιο πρόστιμο είναι πολύ χαμηλό ανάλογα με τον αριθμό των προστίμων που εκδίδονται προς τους ποδηλάτες κατά την ίδια περίοδο».

Ο πράσινος εκπρόσωπος του κόμματος μεταφορών Mehreen Faruqi δήλωσε στην εφημερίδα ότι η επικίνδυνη συμπεριφορά στο δρόμο δεν έχει μειωθεί, αλλά έχουν αυξηθεί τα πρόστιμα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι σκοπός αυτής της αλλαγής είναι οι οικονομικές απολαβές.

Ο Υπουργός Δρόμων της Νέας Νότιας Ουαλίας, Duncan Gay, απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι η αύξηση των προστίμων είναι ένας τρόπος για να αυξήσουν τα έσοδα.

«Δεν θέλουμε τα χρήματά των ποδηλατών! Δεν είναι αυτός ο λόγος που αυξήθηκε το ποσό των προστίμων που επιβάλλονται σε υψηλού κινδύνου και εντελώς ηλίθιες συμπεριφορές. Οι αλλαγές αυτές είναι για τη βελτίωση της ασφάλειας ».


Δείτε επίσης: Σωστός τρόπος τοποθέτησης ποδηλατικού κράνους.


«Δεν θέλω να δω κανένα δολάριο που να προέρχεται από πρόστιμο στα ταμεία του κράτους, αλλά ελπίζω να δούμε μια μείωση των τραυματισμών των ποδηλατών. Είναι απλό: αν φοράτε κράνος, δεν θα πάρετε πρόστιμο».

Previous Article

Τέλος για την IAM Cycling με την ολοκλήρωση της σεζόν.

Next Article

Ανοικτά τα λιφτ στα 3-5 πηγάδια τις Κυριακές του Ιουνίου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια