Η τεχνολογία εξελίσσεται! Βατόμετρο που προσαρμόζεται στο παπούτσι μας! (+video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
zone dpmx watt-o-meter (3)

Η καταγραφή και παρακολούθηση της δύναμης που παράγει κάποιος ποδηλάτης είναι η αρχή της σωστής και αποδοτικής προπόνησης. Μέχρι στιγμής όμως για να τοποθετήσει κάποιος ένα βατόμετρο στο ποδήλατο του, έπρεπε να αλλάξει δισκοβραχίονα ή πετάλια με κόστος που πολλές φορές ξεπερνάει τα 3 ψηφία. Το μεγάλο αρνητικό όμως είναι πως δεν μπορεί να μεταφερθεί από το ποδήλατο βουνού στο ποδήλατο δρόμου, ή από το ποδήλατο προπόνησης στο αγωνιστικό, οπότε θα πρέπει να αγοράσει κάποιος έναν βατόμετρο για κάθε του ποδήλατο.

Η καμπάνια στο Kickstarter από τους Brim-Brothers έρχεται να θέσει ένα τέλος σε αυτά τα προβλήματα, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία με ένα βατόμετρο το οποίο τοποθετείται επάνω στο ποδηλατικό σας παπούτσι και μπορεί να μεταφερθεί μεταξύ των διαφορετικών παπουτσιών.

zone dpmx watt-o-meter (1)

Το αδιάβροχο βατόμετρο Zone DPMX αποτελείται από μια πλάκα-αισθητήρα η οποία τοποθετείται μεταξύ του cleat και της σόλας του παπουτσιού, ενώ ένας δέκτης κάθεται στην επάνω μεριά του παπουτσιού. Ο κάτω αισθητήρας μετράει την δύναμη ενώ ο επάνω αισθητήρας καταγράφει την θέση του δισκοβραχίονα και του πεταλιού. Οι διαδικασίες αυτές είναι ταχύτατες με καταγραφές ανά 100 φορές το δευτερόλεπτο.

Οι Brim-Brothers ισχυρίζονται πως όταν συνδυάζονται οι πληροφορίες από τους δυο αισθητήρες μπορεί να υπολογιστεί η ισχύς σε watt σε συνδυασμό με τον ρυθμό περιστροφής του δισκοβραχίονα. Τα δεδομένα έπειτα μεταδίδονται σε ΑΝΤ+ συμβατές συσκευές (είτε είναι smartphone, είτε bike computer) για προβολή και καταγραφή.

Μπορεί να γίνει και χρήση μονού αισθητήρα, όπου τότε μετριέται μόνο η συνολική απόδοση. Αν όμως βάλετε από ένα σε κάθε πόδι τότε μπορεί να μετρηθεί η απόδοση της δύναμης κάθε ποδιού όπως και αναλογία δύναμης μεταξύ των ποδιών.

zone dpmx watt-o-meter (2)

Το Zone DPMX είναι συμβατό μόνο με πετάλια Speedplay Zero αλλά πέρα από αυτό, είναι συμβατό με όλα τα ποδηλατικά παπούτσια της αγοράς, το οποίο έχει υποδοχή για cleat με 3 τρυπες και κάποιο strap στην επάνω μεριά. Η πλήρης φόρτιση του παίρνει λιγότερο από 2 ώρες, ενώ η διάρκεια καταγραφής φτάνει μέχρι και τις 15 ώρες.

Η καμπάνια στο Kickstarter είναι πετυχημένη μέχρι στιγμής, με 174,653€ να έχουν μαζευτεί από τα 100,000€ που απαιτούνταν. Η τιμή για κάθε αισθητήρα είναι στα 390€ -σίγουρα όχι φτηνό, αλλά με την δυνατότητα μεταφοράς σε διαφορετικά ποδήλατα γίνεται απόσβεση του κόστους. Οι πρώτες παραδόσεις του προϊόντος θα γίνουν αρχές του Ιουλίου. Για όποιον ενδιαφέρεται, περισσότερες πληροφορίες μπορεί να διαβάσει εδώ: Brim-Brothers, Zone DPMX Kickstarter.

Previous Article

Ποδηλατικό Καρναβάλι 2016!

Next Article

Το χρονικό από ένα ποδηλατικό ταξίδι του μέλιτος. (Μέρος 2ο)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια