Το υπερ-ελαφρύ Bianchi Specialissima CounterVail.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Bianchi Specialissima CounterVail (4)

Πλέον δεν αρκεί ένα ποδήλατο δρόμου να είναι μόνο ελαφρύ. Εκτός από το πολύ χαμηλό του βάρος, θα πρέπει να προσφέρει και μια ευχάριστη και ανάλαφρη αίσθηση στον δρόμο και φυσικά να μην κουράζει -από κραδασμούς- μετά από μια μεγάλη προπόνηση. Κάπως έτσι και η Bianchi, έφτιαξε το τελευταίο Specialissima. Κατασκευασμένο με την τεχνολογία CounterVail, είναι ένα αγνό ποδήλατο ανηφόρας, αλλά παράλληλα είναι και πολύ άνετο και ξεκούραστο.

Bianchi Specialissima CounterVail (3)  Bianchi Specialissima CounterVail (6) Bianchi Specialissima CounterVail (7)

Πρόκειται για ένα από τα πιο ελαφριά πλαίσια της φετινής σεζόν, το οποίο σίγουρα θα κλέψει την παράσταση με μερικές από τις πιο δύσκολες και διάσημες αναβάσεις των αγώνων.

Η τεχνολογία CounterVail αναπτύχθηκε για την NASA από την εταιρία Materials Sciences Corporation. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι πως αντί για την χρήση ανάρτησης ή προσθέτων καουτσούκ στο πλαίσιο, γίνεται χρήση ενός βισκοελαστικού υλικού εσωτερικά της δομής των ανθρακονημάτων, το οποίο μπορεί να μειώσει τις δονήσεις που μεταφέρονται στον αναβάτη έως και 80%. Σαν παράπλευρο πλεονέκτημα, το υλικό λέει πως μπορεί να αυξήσει την ακαμψία και την αντοχή του πλαισίου και του πιρουνιού.

Bianchi Specialissima CounterVail (8) Bianchi Specialissima CounterVail (9) Bianchi Specialissima CounterVail (1)

Τα παρακάτω ποδήλατα έχουν υιοθετήσει αυτή την τεχνολογία και κάθε μια στρώση των φύλλων ανθρακονημάτων είναι ειδικά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του ποδηλάτου. Τα ποδήλατα που φέρουν την CounterVail τεχνολογία είναι τα: Infinito CV, Aquila CV, και το Specialissima, με το τελευταίο θέλοντας να είναι το ελαφρύτερο, η δομή των ανθρακονημάτων φτιάχτηκε έτσι ώστε να μειωθούν οι κραδασμοί ενός υπερ-ελαφριού ποδηλάτου, με ένα πλαίσιο που το βάρος είναι στα 780 γραμμάρια.

Previous Article

D-Fix. Η επαν-ανακάλυψη του τροχού από έναν Βέλγο. (video)

Next Article

Με μονόροδο σε φράγμα ύψους 166 μέτρων;! (video) -όχι για καρδιακούς-

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια