Liv Avow Advance – Ποδήλατο τριάθλου ειδικά σχεδιασμένο για γυναίκες.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
livavowadvanced (3)

Η γυναικεία ποδηλατική εταιρία Liv παρουσίασε το καινούριο τους μοντέλο με όνομα Avow Advanced, το οποίο είναι ένα κάρμπον ποδήλατο τριάθλου σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στον γυναικείο σωματότυπο. Βασισμένο στο σύνθημα της Giant/Liv: 3F -Fit, Form, Function- )προσαρμοστικότητα, εμφάνιση, λειτουργικότητα).

Το Avow Advanced έχει ως στόχο να γλιτώσει αρκετά δευτερόλεπτα του χρόνου που περνάνε οι αθλήτριες τριάθλου στο ποδήλατο, ενώ παράλληλα θα προσφέρει μια άνετη και αεροδυναμική θέση οδήγησης για περισσότερο χρόνο αλλά και για πιο εύκολη μετάβαση στο επόμενο άθλημα μετά το ποδήλατο.

livavowadvanced (1) livavowadvanced (12)

To Avow Advance χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας όσον αφορά την αεροδυναμική και την σωστότερη στάση του σώματος πάνω στο ποδήλατο για να γίνει ένα ποδήλατο τριάθλου, υψηλών επιδόσεων το οποίο είναι σχεδιασμένο ειδικά για γυναίκες. Με αεροδυναμικές διαμορφώσεις προσαρμοσμένες στο γυναικείο σώμα, το ποδήλατο έχει άριστη αεροδυναμική συμπεριφορά, ενώ γίνεται χρήση τελείως διαφορετικού στρωσίματος των φύλλων ανθρακονημάτων σε σχέση με το αδερφικό μοντέλο Trinity Advanced της Giant. Λόγω του ότι είναι σχεδιασμένο για γυναίκες, το βάρος κρατείται σε πολύ χαμηλά επίπεδα με ειδική τοποθέτηση φύλλων ανθρακονημάτων.

livavowadvanced (10) livavowadvanced (11)

Με την εξατομικευμένη προσαρμογή έχετε περισσότερες πιθανότητες να βρίσκεστε σε μια αεροδυναμική θέση οδήγησης χωρίς να σας κουράσει και αν είστε φρέσκιες για το τρέξιμο που ακολουθεί. Με ευέλικτη και εύκολη στην ρύθμιση aero-bars όπως επίσης και με ρυθμιζόμενο πακέτο σέλας-παλουκόσελου η τέλεια θέση οδήγησης για εσάς είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο. Φυσικά προτείνουμε να κάνετε σωστό bike-fit ώστε να είναι όλα τέλεια. Το τιμόνι Giant Trinity στα μικρότερα πλάτη, παρέχει την βάση πάνω στην οποία τοποθετούνται τα aero-bars -με την ρυθμιζόμενη τοποθέτησή τους- μεγιστοποιούν την αεροδυναμική και ελαχιστοποιούν την γενικότερη κόπωση.

Πέρα όμως από την προσαρμογή της αναβάτριας στο ποδήλατο, είναι φτιαγμένο γύρω από την λειτουργικότητα στο Τρίαθλο με αρθρωτό σύστημα AeroVault που περιλαμβάνει αεροδυναμικό παγούρι με καλαμάκι, δεύτερο κλασικό αεροδυναμικό παγούρι, όπως και δοχείο φαγητού.

Επιπροσθέτως, έχει φανταχτερά χρώμα και σχέδια που δεν θα αφήσουν καμιά αθλήτρια ασυγκίνητη. (προσωπικά το μαύρο-πορτοκαλί-μωβ-κτλ. το κυκλοφορούσα!).

livavowadvanced (9) livavowadvanced (8)

Η εσωτερική καλωδίωση κρατάει πολύ χαμηλά τον αεροδυναμικό συντελεστή και το πλαίσιο είναι συμβατό με ηλεκτρονικές αλλά και μηχανικές σειρές μετάδοσης. Ο σφιγκτήρας για το παλουκόσελο είναι κρυμμένος κάτω από κάλυμμα ώστε να ρέει ο αέρας δίχως να δημιουργεί στροβιλισμούς.

Τα φρένα έχουν δανειστεί την τεχνολογία SpeedControl της Giant για πιο ισχυρό φρενάρισμα. Οι δαγκάνες βρίσκονται ενσωματωμένες πίσω από τα καλάμια του πιρουνιού και κάτω από την μεσαία τριβή, τα οποία έχουν ένα αεροδυναμικό περίβλημα για να εξομαλύνουν τον αέρα που έρχεται από τον μπροστά τροχό και τον διαγώνιο σωλήνα και από τον περιστρεφόμενο πίσω τροχό.

livavowadvanced (7) livavowadvanced (6) livavowadvanced (5)

Με τέσσερα διαφορετικά μεγέθη θα βρείτε σίγουρα κάποιο που να σας ταιριάζει, με το XXS να έχει κάθετο περίπου 43cm με 650c μπροστά τροχό -ο πίσω είναι 700c- ώστε ο οριζόντιος να είναι αρκετά κοντός και το τιμόνι αρκετά χαμηλά χωρίς όμως να γίνουν παραχωρήσεις στο κράτημα του ποδηλάτου.

livavowadvanced (2)

Θα υπάρχουν τρεις επιλογές «ντυσίματος»: η κορυφαία Di2 Avow Advanced Pro 0 (την οποία περιγράψαμε), καθώς και μια πιο οικονομική Advanced Pro 1 με μηχανική μετάδοση και το Avow Advanced το οποίο θα έχει το ίδιο πλαίσιο χωρίς το ενσωματωμένο σύστημα AeroVault.

Previous Article

Νέα ελαστικά με γόμα 4C από την Vittoria!

Next Article

6 Συμβουλές χρήσης dropper post!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια