Αλλαγή κανόνων και για το Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill την νέα σεζόν!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
claudio caluori steve peat rockgarden Lenzerheide downhill chase

Μόλις εχτές ανακοινώθηκαν οι αλλαγές που πρόκειται να ισχύσουν την νέα σεζόν -2017- στο Παγκόσμιο Κύπελλο Downhill.

Για την καλύτερη προστασία και ακεραιότητα της διαδρομής και κατά συνέπεια την συνεχή βελτίωση της ποιότητας του ανταγωνισμού, η UCI συμφώνησε στις ακόλουθες αλλαγές για το UCI Downhill World Cup:

  • Για να μειωθούν οι αναβάτες που συμμετέχουν σε κάθε διοργάνωση του κυπέλλου θα αυξηθούν οι πόντοι που θα πρέπει να έχει κάθε αναβάτης ώστε να συμμετέχει από τους 30 στους 40.
  • Θα μειωθεί ο αριθμός των αναβατών που θα συμμετέχουν στην τελική φάση κάθε αγώνα για τους νέους (15) και τις γυναίκες (20) .
  • Οι νεαρές γυναίκες (DHI Women Junior) θα έχουν ξεχωριστή εκδήλωση.

Ο πρόεδρος της UCI είπε: «Όσο σημαντική και αν είναι η διαφύλαξη της ουσίας στις διάφορες ποδηλατικές διοργανώσεις, πρέπει να είμαστε γενναίοι και να αγκαλιάσουμε τις αλλαγές προκειμένου τα αθλήματα να έχουν πραγματικό νόημα σε όσους τα παρακολουθούν ζωντανά μέσω τηλεόρασης. Οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν σήμερα, δείχνουν πως κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να διασφαλιστεί πως τα διάφορα είδη ποδηλασίας θα παρουσιάζονται με τρόπο τέτοιο ώστε να είναι πιστά στις ρίζες τους, αλλά παράλληλα να προσελκύσουν ακόμη περισσότερο κοινό».

Previous Article

Πως θα αντιδρούσατε αν σας πυροβολούσαν καθώς ποδηλατείτε; (video)

Next Article

Ανθρακονημάτινοι τροχοί και ποδήλατο βουνού; Ναι ή οχι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια