5 λόγοι που οι ΜTB-άδες πρέπει να δοκιμάσουν την ποδηλασία δρόμου!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
shimofusa_goal

Λοιπόν, φοβερέ και τρομερέ κατακτητή των βουνών, με τα δεκάδες ΚΟΜ στα κατηφορικά μονοπάτια είναι ώρα να αρχίσεις να ξυρίζεις τα πόδια σου, να αφήσεις την μπύρα κάτω και να ξεκινήσεις την ποδηλασία δρόμου.

5 πολύ σοβαροί λόγοι για να δοκιμάσεις την ποδηλασία δρόμου!

1) Φυσική κατάσταση.

Αν ψάχνεις για έναν εύκολο τρόπο ώστε να γίνεις πιο γρήγορος πιο δυνατός και πιο αποδοτικός στο βουνό, αγνόησε το trend με τις διαστάσεις των τροχών  ξέχνα το τελευταίο κατά 15% πιο άκαμπτο πλαίσιο, το κατά 20 γραμμάρια πιο ελαφρύ νέο τιμόνι και ανέβα σε ένα ποδήλατο δρόμου.
Είτε σου αρέσει είτε όχι, ο συγκεκριμένος τύπος ποδηλασίας με το συνεχόμενο πετάλι και η συγκέντρωση ώστε να τελειοποιήσεις την απόδοση του πεταλαρίσματός σου είναι πράγματα τα οποία δεν συναντάς στο βουνό.
Αν ακόμη δεν πείστηκες, τότε ρώτα οποιονδήποτε επαγγελματία αθλητή βουνού, είτε κάνει Cross-country και XC, είτε downhill και εντούρο τι περιλαμβάνει η προπόνησή τους!

2) Πήγαινε πιο μακριά, δες και ανακάλυψε περισσότερα.

Φυσικά και δεν εννοούμε ότι με το ποδήλατο βουνού δεν μπορείτε να κάνετε πολλά χιλιόμετρα ή ότι δεν θα έχετε μαγευτικές θέες, αλλά με ένα ποδήλατο δρόμου θα καλύψετε πολύ μεγαλύτερες αποστάσεις, σε λιγότερο χρόνο και πιο ξεκούραστα.
Αν θες να εξερευνήσεις την γύρω περιοχή δεν υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα ποδήλατο δρόμου. Βεβαιώσου, όμως, ότι δεν θα πας τόσο μακριά ώστε να μην μπορείς να γυρίσεις!
Το σακίδιο που κουβαλάς στο βουνό σίγουρα είναι πλήρως εξοπλισμένο για να σε βοηθήσει και στην πιο άτυχη στιγμή, αλλά το πιο πιθανό είναι να σε κοιτάνε σαν εξωγήινο οι υπόλοιποι ποδηλάτες δρόμου… καλύτερα να μείνεις με το τσαντάκι σέλας και το παγούρι!

3) Λιγότερη συντήρηση.

Έχοντας την τελευταία 11-πλη σειρά, dropper post με εσωτερική καλωδίωση και υδραυλικά δισκόφρενα είναι σίγουρα υπέρ σου, αλλά αν επίσης έχεις επιθετικό στυλ οδήγησης και ποδηλατείς και τους χειμερινούς μήνες, τότε σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει ότι περνάς περισσότερη ώρα συντηρώντας τον εξοπλισμό σου παρά ride-άροντας.
Αντιθέτως, τα ποδήλατα δρόμου είναι πιο απλά σαν ποδήλατα. Ούτε αναρτήσεις να χρειάζονται σέρβις, ούτε υδραυλικά παλουκόσελα ούτε υδραυλικά δισκόφρενα -στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον.

4) Πιο παραδοσιακός τρόπος ποδηλασίας.

Η ποδηλασία βουνού γεννήθηκε κάπου στο 1970 και ακόμη περνάει τα παιδικά της στάδια με τόσους διάφορους τύπους (βλέπε enduro, downhill, Cross-country, XC). Αν ψάχνετε για ένα άθλημα με βαθύτερες ρίζες, τότε σίγουρα θα απολαύσετε την κληρονομιά που έχει αφήσει η ποδηλασία δρόμου.

5) Εύκολη πρόσβαση!

Αν δεν είστε αρκετά τυχερός ώστε να ζείτε κοντά σε κάποιο βουνό, τότε για να απολαμβάνετε την ποδηλασία βουνού, θα πρέπει να πάρετε το αμάξι και να πάτε κοντά σε κάποιο βουνό. Αντιθέτως, με την ποδηλασία δρόμου ξεκινάτε κάθε φορά από το σπίτι σας και έχετε επιλογές για την βόλτα σας όσοι είναι και οι δρόμοι!

Μεταξύ μας, υπάρχουν και πολύ περισσότερες γυναίκες στην ποδηλασία δρόμου από ότι στο βουνό! Οπότε, βγάλε τα φαρδιά σορτς, βάλε το κολάν και έφυγες!

Previous Article

Γύρος του κόσμου με ποδήλατο, από την Κρήτη!

Next Article

22ος Ποδηλατικός Γύρος Αθήνας.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια