Έχετε πάει Κοπεγχάγη; Εάν όχι, ευκαιρία να δείτε την πόλη από ένα 360° ποδηλατικό βίντεο! (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
copenhagen-bicycle-life-360-commute-busy-bike-lane

Η Κοπεγχάγη είναι η πρωτεύουσα και πολυπληθέστερη πόλη της Δανίας με πληθυσμό 1,280,371 κατοίκους. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού Σγιέλαν, 42 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Μάλμε της Σουηδίας και 164 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Οντένσε. Η πόλη εκτείνεται και σε τμήματα του νησιού Άμαγκερ ενώ περικλείει και το Φρέντερικσμπεργκ, το οποίο είναι δήμος από μόνος του.

Η πόλη είναι το πολιτιστικό, οικονομικό και κυβερνητικό κέντρο της Δανίας και ένα από τα κύρια οικονομικά κέντρα της Βόρειας Ευρώπης. Υπάρχουν πάρα πολλές γέφυρες οι οποίες ενώνουν τους διάφορους τομείς της πόλης, ενώ το αστικό τοπίο χαρακτηρίζεται από πάρκα, μονοπάτια και προκυμαίες. Τα μνημεία της Κοπεγχάγης όπως οι κήποι Τίβολι, το άγαλμα της μικρής γοργόνας, τα παλάτια Αμάλιενμποργκ και Κρίστιανσμποργκ, το κάστρο Ρόσενμποργκ, η εκκλησία Φρέντερικς καθώς και τα πολλά μουσεία και νυχτερινά κέντρα αποτελούν σημαντικο πόλο έλξης των τουριστών.

Εμάς ως ποδηλάτες βέβαια μας απασχολεί ιδιαίτερα το ποδηλατικό δίκτυο και η κουλτούρα που έχουν οι κάτοικοι της πόλης. Η Κοπεγχάγη είναι πιθανότατα η «καλύτερη ποδηλατική πόλη» του κόσμου για αρκετούς λόγους.

Στο παρακάτω βίντεο θα δούμε μια ποδηλατική διαδρομή από το Gothersgade μέσω του εσωτερικού λιμανιού και με τελικό προορισμό τα γραφεία της Copenhagenize Design Co. στο Paper Island. Το ιδιαίτερο με αυτό το βίντεο είναι πως είναι μονταρισμένο σε 360° και μπορείτε να «χαζεύετε» γύρω γύρω όσο ο αξιαγάπητος γκριζομάλλης ποδηλατεί! (δουλεύει σίγουρα σε Chrome!)

Previous Article

Συμπεριφορά ποδηλάτη βουνού στην πόλη. 5 πράγματα που κάνει και τα ευχαριστιέται!

Next Article

MTB-Γιατί η μπροστινή ανάρτηση ‘τελειώνει’ πιο γρήγορα από την οπίσθια;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια