Επιστρέφουν τα δισκόφρενα στα ποδήλατα δρόμου;

Author: Χωρίς σχόλια Share:
disc brake road bike shimano

Πληροφορίες που διέρρευσαν από συνδιάσκεψη της UCI αναφέρουν πως η δοκιμαστική περίοδος της χρήσης δισκοφρένων στις ομάδες World Tour θα συνεχιστεί από τον επόμενο μήνα.

Καθώς πάρα πολλοί κατασκευαστές ποδηλάτων επένδυσαν πάρα πολλούς πόρους στην δημιουργία ποδηλάτων δρόμου που θα φέρουν δισκόφρενα η μόνιμη απαγόρευση χρήσης αυτών στα ποδήλατα δρόμου δεν ήταν ποτέ μια πραγματική επιλογή.

Πριν λίγο καιρό η UCI ανέστειλε την δοκιμαστική περίοδο για τα δισκόφρενα στους αγώνες, λόγω ενός ατυχήματος. Σε συνέχεια της απαγόρευσης από την UCI, η Γαλλική και Ισπανική Ομοσπονδία απαγόρεψαν την χρήση δισκοφρένων σε όλους τους αγώνες που θα πραγματοποιούταν στο έδαφος τους.

Σύμφωνα με το cycling tips η δοκιμαστική περίοδος θα ξαναρχίσει τον Ιούνιο, από πληροφορίες που διέρρευσαν από μια κρυφή συνδιάσκεψη μεταξύ της UCI και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας της Βιομηχανίας Αθλητικών Ειδών (World Federation of the Sporting Goods Industry), η οποία είναι ο φορέας των κατασκευαστών αθλητικού εξοπλισμού.

Προτάθηκαν μερικές αλλαγές για να ξαναμπούν τα δισκόφρενα στο παιχνίδι, όπως είναι οι στρογγυλεμένες άκρες στα δισκόφρενα και όχι οι κοφτερές και διαμορφωμένες άκρες που υπάρχουν τώρα αλλά επίσης θα πρέπει να έχουν μόνο κυκλικό σχήμα και όχι εγκοπές ή κυμματισμούς.

Επίσης συζητιέται από την UCI η αλλαγή των αεροδυναμικών κανόνων ώστε να επιτρέψουν στους κατασκευαστές να προσθέσουν κάποιο προστατευτικό κάλυμμα στα δισκόφρενα ώστε να ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες σοβαρών τραυματισμών.

Πιστεύετε ότι θα ξαναδούμε δισκόφρενα στα pro peloton ή όχι;

Previous Article

Hack Bike Derby, ένας αγώνας MTB, πολύ διαφορετικός! (video)

Next Article

Τα οφέλη του να πηγαίνετε με το ποδήλατο στην δουλειά είναι περισσότερα από τους κινδύνους της μόλυνσης.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια