Τα οφέλη του να πηγαίνετε με το ποδήλατο στην δουλειά είναι περισσότερα από τους κινδύνους της μόλυνσης.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
new delhi pollution city bike

Μια μελέτη από το πανεπιστήμιο του Cambridge έδειξε πως τα οφέλη που αποκομίζει κάποιος αν χρησιμοποιεί το ποδήλατο του για να καλύπτει τις διαδρομές από και προς την εργασία του είναι πολλαπλάσια από τις πιθανές ζημιές που μπορεί να πάθει λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Σύμφωνα με την έρευνα τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, ειδικότερα στις μεγαλύτερες πόλεις, είναι ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας προς τους πολίτες ώστε να μην χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Η μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε στο Preventative Magazine ισχυρίζεται πως μόλις στο 1% των πόλεων παγκοσμίως υπάρχουν τόσο υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που τα οφέλη από την χρήση του ποδηλάτου αναιρούνται.

Ο Dr Mark Tainio, επικεφαλής της μελέτης, λέει πως ακόμη και στο Νέο Δελχί, όπου τα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης είναι κοντά 10 φορές μεγαλύτερα από ότι στο Λονδίνο, οι άνθρωποι θα πρέπει να ποδηλατούν περισσότερο από 5 ώρες εβδομαδιαίως ώστε η ρύπανση να υπερκαλύψει τα οφέλη που προσφέρει η ποδηλασία.


Δείτε επίσης: Μιλάνο, το κράτος επιδοτεί όσους χρησιμοποιούν το ποδήλατο τους για να πηγαίνουν στην δουλειά!


Τα καλά νέα είναι πως στο 99% των πόλεων παγκοσμίως είναι ασφαλείς για κάποιον να ποδηλατεί μέχρι και 2 ώρες ημερησίως! Αυτό συμβαίνει διότι η σωματική αδράνεια (καθισιό) είναι πλέον ένα σημαντικό πρόβλημα της δημόσιας υγείας, αυτό όμως δεν αναιρεί την επικινδυνότητα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.bikecommute22

Οι επιστήμονες προειδοποιούν όμως ομάδες ανθρώπων που χρησιμοποιούν πολύ το ποδήλατο, όπως για παράδειγμα οι bike messengers, πως η παρατεταμένη έκθεση στην ατμοσφαιρική ρύπανση εξαφανίζονται τα οφέλη της ποδηλασίας.

Στο Νέο Δελχί για παράδειγμα, το σημείο όπου δεν υπάρχει περαιτέρω όφελος για τον οργανισμό από την χρήση του ποδηλάτου είναι τα 30 λεπτά, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται η ρύπανση για να αντισταθμίσει τα οφέλη της ποδηλασίας είναι τα 45 λεπτά.

Εσείς ακόμη το σκέφτεστε για να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε το ποδήλατο σας καθημερινά;

Previous Article

Επιστρέφουν τα δισκόφρενα στα ποδήλατα δρόμου;

Next Article

Καινούριο, ακόμη πιο εντυπωσιακό βίντεο από τον μοναδικό Danny MacAskill. (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια