Εποχή για το προπονητήριο. Πως να το απολαύσετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
GIANT_INDOOR_TRAINING

Με το κύμα κακοκαιρίας που έπληξε αρκετές περιοχές στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα για αρκετούς από εμάς –όσο και αν δεν μας αρέσει το προπονητήριο– να το βγάλουμε από την αποθήκη, να το ξεσκονίσουμε και να ανεβούμε επάνω του. Με τις κατάλληλες προετοιμασίες όσον αφορά το στήσιμο και την ενδυμασία για το προπονητήριο, έρχονται και άλλες επιλογές που σχετίζονται με το πως θα μπορέσετε να διασκεδάσετε τον χρόνο που θα κάνετε προπόνηση. Από την εύρεση κινήτρου έως και την αποκομιδή των κερδών υπάρχουν μερικά μικρά μυστικά τα οποία θα σας κάνουν να θέλετε να κάνετε περισσότερο πετάλι μέσα στο σπίτι!

Προετοιμασία.

Διαλέξτε ένα μέρος μέσα στο σπίτι στο οποίο δεν θα ανησυχείτε για την φασαρία αλλά επίσης πως δεν θα χαλάσετε το παρκέ από τον ιδρώτα που θα ρίξετε. Αν έχετε υπόγειο είναι μια πολύ καλή επιλογή, αλλιώς θα πρέπει να προμηθευτείτε και ένα ειδικό πατάκι να βάλετε κάτω από το ποδήλατο ώστε να μην ενοχλείτε τους γείτονες. Ακόμη βέβαια και αν δεν έχετε κάποιον ειδικό χώρο, σίγουρα θα υπάρχει ένα μέρος μέσα στο σπίτι το οποίο μπορείτε να αναδιοργανώνετε για λίγη ώρα ώστε να κάνετε την προπόνησή σας. Επίσης η χρήση ενός ανεμιστήρα θα σας βοηθήσει με τον ιδρώτα, όπως και μια πετσέτα γύρω από τον λαιμό.

Ψυχαγωγία.

Όποιος έχει δοκιμάσει το προπονητήριο, σίγουρα μετά τα πρώτα 5-10 λεπτά θα άρχισε να βαριέται να μετράει πόσα πλακάκια έχει το πάτωμα, ή πόσες αράχνες το ταβάνι. Γι’ αυτόν τον λόγο θα πρέπει να προετοιμάσετε κάποιου είδους ψυγαγωγία, είτε είναι μια τηλεόραση, είτε ένα tablet, είτε απλά η αγαπημένη σας μουσική ώστε να σπάει η μονοτονία. Αν πρόκειται να κάνετε για αρκετή ώρα η επιλογή μιας spinning-indoor-cycling-class-2ταινίας –το ντοκιμαντέρ σχετικά με την ζωή του Eddy Merckx, το είδατε;– αλλά αν έχετε σκοπό να κάνετε διαλειμματική έντονη προπόνηση τότε καλύτερο θα ήταν να επιλέξετε μερικά δυνατά και έντονα τραγούδια. Επίσης, στο YouTube κυκλοφορούν αρκετά on-board βίντεο από ποδηλατικές διαδρομές, τα οποία θα σας κάνουν να ταξιδέψετε όσο βρίσκεστε πάνω στο προπονητήριο. Τέλος, θα μπορούσατε να οργανώσετε βραδιά προπονητηρίου με τους φίλους σας, ώστε να διασκεδάσετε κάνοντας παράλληλα την προπόνησή σας.

Προπονηθείτε με ένταση.

Φορέστε τον παλμογράφο σας και επικεντρωθείτε στην αίσθηση που έχετε αλλά και στους παλμούς που δείχνει. Προσπαθήστε να «νιώθετε» τους παλμούς σας κάθε φορά, ώστε να γνωρίσετε τα όρια του σώματος σας και να μπορείτε να διαχειριστείτε καλύτερα τις δυνάμεις σας, στην επόμενη ποδηλατική σας εξόρμηση. Χρησιμοποιείστε κάποια προπονητική εφαρμογή στο smartphone σας -για παράδειγμα στο motivo.cc υπάρχουν μερικά δωρεάν προπονητικά πλάνα- ώστε να μην περνάτε απλά την ώρα σας πάνω στο προπονητήριο, αλλά να έχετε οφέλη τα οποία θα δείτε και στον δρόμο ή το βουνό.

Κερδίστε μερικά ΚΟΜ’s.

Υπάρχουν ορισμένα προπονητήρια στην αγορά, όπως για παράδειγμα το Wahoo KICKRPower Trainer το οποίο συνδέεται απευθείας πάνω στο ποδήλατο, αντικαθιστώντας τον πίσω τροχό και μπορεί να συνδυαστεί με το Strava και να εξομοιώσει τις συνθήκες των segments. Με περισσότερα από 2 εκατομμύρια κομμάτια να «τρέξετε» σίγουρα ο χειμώνας θα περάσει πολύ πιο γρήγορα και εύκολα από ότι υπολογίζατε. Το μόνο αρνητικό, είναι η τιμή του προπονητηρίου αυτού, η οποία είναι 4ψήφια!

Δείτε τα οφέλη την επόμενη φορά που θα βγείτε με το ποδήλατο σας έξω!

Μετά από μερικά προπονητικά session μέσα στο σπίτι, που έχετε χτυπήσει 180+ παλμούς μεταξύ των interval, είμαστε σίγουροι πως θα έχετε δυναμώσει τόσο ώστε να δείτε πραγματική διαφορά όταν πάρετε το ποδήλατο και βγείτε έξω από το σπίτι. Οι ανηφόρες θα είναι πιο εύκολες, οι ανάσες περισσότερες, ενώ η διασκέδαση και η αίσθηση της ικανοποίησης πολύ μεγαλύτερες. Ως αρχάριοι στο ποδήλατο δεν χρειάζεστε κάποιο ειδικό προπονητικό πλάνο, καθώς οι σταθεροί χρόνοι ξεκούρασης και η αυστηρή τήρηση των καρδιακών παλμών είναι αρκετά για να σας κάνει να ξεχωρίσετε από την παρέα σας.

Previous Article

MTB-Γιατί η μπροστινή ανάρτηση ‘τελειώνει’ πιο γρήγορα από την οπίσθια;

Next Article

DRAG…addicts!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια