Κρούσμα ντόπινγκ στον Ελληνικό χώρο. Ποδηλάτης συνελήφθη για κατοχή παράνομων χαπιών.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
greekdoping (2)

Στην κατοχή ενός ποδηλάτη δρόμου βρέθηκαν 55 δισκία της απαγορευμένης ουσίας, Klenbuterol, βουλγάρικης προέλευσης. Το ντόπινγκ στον ελληνικό χώρο της ποδηλασίας υπάρχει. Ο αθλητής συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία στην περιοχή της Θράκης και είναι μέλος μεγάλου συλλόγου της Θεσσαλονίκης.

H Κλενβουτερόλη είναι γνωστή και ως CLEN και βοηθάει στην απώλεια λίπους και την διατήρηση των μυών. Μέλος των στεροειδών αναβολικών που κακή δοσολογία (υψηλή) και ο συνδυασμός με άλλα συμπληρώματα μπορεί, να οδηγήσει σε αρρυθμίες ή και αιφνίδιο θάνατο.

Ο Παναγιώτης Πριστούρης, ταμίας της Ποδηλατικής Ομοσπονδίας, καταδίκασε το γεγονός και διαβεβαίωσε ότι η Ποδηλατική Ομοσπονδία θα προβεί στην λήψη των κατάλληλων μέτρων, ώστε να εφαρμοσθούν, οι προβλεπόμενες κυρώσεις, στον αθλητή που είχε στην κατοχή του τα στεροειδή αναβολικά φάρμακα.

Επίσης, αναμένεται συνεδρίαση της Τεχνικής Επιτροπής η οποία θα εξετάσει το θλιβερό, αυτό, γεγονός και θα αποφασίσει αν θα επιτραπεί η συμμετοχή του αθλητή σε αγώνες της Ομοσπονδίας.

Τα στοιχεία του αθλητή δεν έχουν δημοσιοποιηθεί, αλλά βρίσκονται στην διάθεση της ΕΡΑ Σπορ, όπου και έγινε αρχικά γνωστό το γεγονός.

Previous Article

Early Rider Road Runner, παιδικό ποδήλατο ισορροπίας.

Next Article

Ο πρώτος άνθρωπος που ποδηλάτησε -εικονικά- μέχρι την κορυφή του Έβερεστ!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια