Νέα τεχνολογία στις σέλες από την Bontrager.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Bontrager_Montrose_Pro_Carbon_Saddle_2015-2

Κατασκευασμένες γύρω από πέντε στάσεις σώματος και τρεις διαφορετικές καμπύλες, η νέα σειρά σελών από την Bontrager, η INFORM BioDynamic έχουν κάτι για όλους. Από τον αναβάτη με την όρθια θέση οδήγησης, μέχρι τον σκληροπυρηνικό επαγγελματία που τρέχει αγώνες χρονομέτρου με οριζόντια θέση σώματος.

Χρησιμοποιώντας τις στάσεις σώματος αναψυχής, απόδοσης, επιθετική, αεροδυναμικής ως διαφορετικές αρχές για την περιστροφή των γλουτών και στην συνέχεια με εξέταση της καμπυλότητας της σέλας και το προφίλ της, έγιναν προσπάθειες για σέλες άνετες, αλλά που ταυτόχρονα να μεγιστοποιούν την απόδοση. Τουλάχιστον στις σειρές που έχουν ως στόχο τους αθλητές, καθώς οι αναβάτες που αναζητούν μια πιο όρθια θέση πάνω στο ποδήλατο, δεν κυνηγάνε χρόνους σε κάθε segment.

Σύμφωνα με περιγραφές της Bontrager: «Η καμπυλότητα της σέλας θεωρείται ως μια εγκάρσια τομή διαμέσου της σέλας, στο κρίσιμο σημείο όπου γίνεται η επαφή με τον αναβάτη για τον περισσότερο χρόνο. Το περίγραμμα του προφίλ, καθορίζεται από το σχήμα της σέλας, όταν την κοιτάμε από το πλάι. Το περίγραμμα της μετάβασης, ορίζεται από τις άκρες της σέλας στην κάτοψη».

Παρακάτω ακολουθεί παράδειγμα για το πως συνδυάζονται όλα αυτά, στις σέλες που είναι προσανατολισμένες στις επιδόσεις, Affinity, Montrose και Anja.

bontragersaddle (2)

Οι πέντε στάσεις του σώματος περιγράφονται με απλά γραφικά όπου έγινε αντιστοίχηση στις ζώνες πίεσης, οι οποίες βρέθηκαν μέσα από χαρτογραφική πίεση, βίντεο υψηλής ταχύτητας και μοντέλα ανθρώπων μέσω υπολογιστή. Τα δεδομένα αναλύθηκαν από μηχανικούς και βιο-μηχανικούς για να αναπτύξουν το σχήμα από τις σέλες γύρω από την πυελική περιοχή.

bontragersaddle (3)

Το κλειδί με μια καλή σέλα, είναι υποστηρίζει τον αναβάτη στα κόκκαλα της λεκάνης, χωρίς να πιέζει τους μαλακούς ιστούς που υπάρχουν εκεί. Αναλόγως της θέσεως του αναβάτη και την ευελιξία του και την κλίση του πυελού, μπορεί να αλλάξει το σημείο όπου τα κόκκαλα της λεκάνης έρχονται σε επαφή με την σέλα.

bontragersaddle (1)

Αυτό οδήγησε σε διαφορετικές καμπυλότητες…

bontragersaddle (5)

….προφίλ….

bontragersaddle (4)

και μεταβάσεις, αναλόγως με τον τρόπο που κάθεται κάποιος στο ποδήλατό του. Ανάλογα με το πόσο καμπουριάζετε και πόσο περιστρέφεται η λεκάνη, μπορεί να γέρνετε από την μια ή από την άλλη μεριά της σέλας, το οποίο μπορεί να διαπιστωθεί με απλή δοκιμή μερικών σελών, ή απλά μια φωτογραφία από το πλάι ενώ βρίσκεστε στο προπονητήριο.

Εκτός από την συγκεκριμένη διαμόρφωση κάθε σέλα έρχεται σε ποικιλία μεγεθών για να ταιριάζει σε διαφορετικά μεγέθη γοφών.

Previous Article

Δείτε πως κέρδισε ο Gwin, στο Leogang, χωρίς αλυσίδα από τα πρώτα μέτρα! (video)

Next Article

Η καθημερινή σας προπονητική συμβουλή! Πως να αυξήσετε την ανοχή στο γαλακτικό οξύ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια