Πως να γίνετε πιο γρήγοροι στην Κυριακάτικη βόλτα σας, με το ποδήλατο βουνού, χωρίς να ακολουθήσετε κάποιο προπονητικό πλάνο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:

Πολλές φορές δεν υπάρχει ο χρόνος για να ακολουθήσετε κάποιο προπονητικό πλάνο ώστε να βελτιώστε την ταχύτητά σας πάνω στο ποδήλατο. Υπάρχουν όμως μερικές απλές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε, θα γίνετε πιο γρήγοροι, χωρίς να κάνετε εξοντωτικές προπονήσεις που θα σας πάρουν πολλές ώρες διασκέδασης. Πως; Διαβάστε παρακάτω.

Μην σταματήσετε να ξεκουραστείτε πριν μπείτε στο κατηφορικό κομμάτι της διαδρομής. Μια πολύ συνηθισμένη τακτική στις Κυριακάτικες βόλτες, είναι το σταμάτημα στην κορυφή για 10-15 λεπτά για ξεκούραση, ανάσες και να έρθουν οι πιο αργοί πριν ξεκινήσει ο κατήφορος. Αυτό είναι πολύ καλή τακτική ώστε να δώσετε λίγο χρόνο στους πιο αγύμναστους να πάρουν λίγες ανάσες, ώστε να μην υπάρχουν προβλήματα στον κατήφορο, αλλά όταν κατεβαίνετε ένα μονοπάτι ξεκούραστοι, είναι τελείως διαφορετική εμπειρία από το να κατεβείτε το ίδιο μονοπάτι χωρίς να προηγηθεί στάση. Έτσι είναι και το φορμάτ των περισσότερων αγώνων enduro, καθώς δεν υπάρχει ιδιαίτερος χρόνος για ξεκούραση πριν μπείτε στην ειδική διαδρομή. Ξεκινώντας κατευθείαν το κατηφορικό κομμάτι, χωρίς στάση από τον ανήφορο που προηγήθηκε, βελτιώνετε την φυσική σας κατάσταση, καθώς και τις οδηγικές σας ικανότητες.mtb puddle mud

Ανεβείτε στο ποδήλατο, ό,τι καιρό και να έχει. Σίγουρα όλοι είναι χαρούμενοι όταν ο καιρός είναι ηλιόλουστος και στεγνός -περίπου 8 από τους 12 μήνες στην Ελλάδα- αλλά τι γίνεται αν δεν είναι αυτές οι συνθήκες σε κάποιον αγώνα; Είστε έτοιμοι να βγείτε από το comfort zone στο μέσω του αγώνα, ώστε να μάθετε πως να κάνετε ποδήλατο σε βρεγμένες ρίζες και πέτρες; Θα πρέπει να είστε προετοιμασμένοι, οπότε όταν ξεκινάει αυτή η «μούχλα», η συνεχόμενη βροχή και το κρύο πάρτε το ποδήλατό σας και βγείτε για βόλτα. Με τον δύσκολο τρόπο δυστυχώς, θα πρέπει να μάθετε πως να περνάτε τις γλιστερές ρίζες και τις πέτρες, καθώς και ποια ρούχα σας βολεύουν περισσότερο σε αυτές τις συνθήκες. Εφαρμόστε αυτή την λογική σε οτιδήποτε σας δυσκολεύει στο ποδήλατο -ακόμη και αν αυτό είναι οι πολύ ζεστές καλοκαιρινές ημέρες. Πάντα όμως με μέτρο και προσοχή, καθώς η ασφάλεια προέχει!

Τι πετάλια; Αναλόγως τι σας κάνει εσάς να νιώθετε καλύτερα. Είναι τα spd; Είναι οι πλατφόρμες; Εμείς μπορούμε να σας προτείνουμε να τα δοκιμάσετε και τα δύο, σε πολλές και διάφορες συνθήκες καθώς το καθένα έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Με τα clipless έχετε πιο δυνατά σπριντ και δεν σας φεύγουν τα πόδια από τα πετάλια στους βραχόκηπους, ενώ με τις πλατφόρμες, μπορείτε να αφήσετε το ποδήλατο πιο εύκολα σε μια στραβή και να πιέσετε περισσότερο στις στροφές. Διαβάστε και ένα παλαιότερο σχετικό θέμα με τα πετάλια, ώστε να μπορέσετε να αποφασίσετε ευκολότερα ποια πετάλια να χρησιμοποιείτε. Επιστροφή στα ίσια πετάλια-πλατφόρμες.

Previous Article

12 ερωτήσεις που ποτέ δεν πρέπει να κάνεις σε έναν ποδηλάτη!

Next Article

5 συμβουλές προπόνησης για περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη φυσική κατάσταση. Μέρος 3/4

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια