5 συμβουλές προπόνησης για περισσότερη δύναμη, μεγαλύτερη ταχύτητα και καλύτερη φυσική κατάσταση. Μέρος 3/4

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tourdefrance5hmera (2)

Συνεχίζοντας από το πρώτο και το δεύτερο μέρος με τις συμβουλές προπόνησης.

Ανεβείτε ανηφόρες εξυπνότερα. Διαλέξτε μια ταχύτητα που μπορείτε να γυρνάτε εύκολα -όχι να πατάτε αργά- διότι οτιδήποτε δύσκολο κάνει κάποιος στην ανηφόρα είναι ικανό να τον «κάψει». Οραματιστείτε κυκλικές, στρωτές και ομαλές πεταλιές και όχι μόνο να πατάτε με όλη σας την δύναμη. Όταν σηκωθείτε ορθοπέταλο, αν νιώθετε το σώμα σας να «χοροπηδάει» βάλτε μια πιο βαριά ταχύτητα. Αν νιώθετε ότι μετατοπίζετε πολύ το ποδήλατο από μεριά σε μεριά σε κάθε σας πεταλιά, ελαφρύνετε μια ταχύτητα.img-rendering-hillside

Μια ημέρα τέμπο, μια ημέρα ταχύτητα, μια ημέρα χαλάρωμα. Μία εβδομάδα πριν από κάποιον αγώνα, ανεβείτε στο ποδήλατο 3 ή 4 φορές πριν από τον αγώνα. Την μια μέρα κάντε μια μεγάλη προπόνηση με σταθερό ρυθμό και την επόμενη την ίδια διαδρομή, αλλά με πιο γρήγορο ρυθμό. Σημαντικό είναι ανάμεσα στις δύο αυτές ημέρες, να βάλετε μια προπόνηση με χαλαρό ρυθμό -ρυθμό χαλαρώματος.

Διατηρήστε σωστό -ποδηλατικό- βάρος. Να τρώτε πρωινό καθώς κρατάει τα επίπεδα ενέργειάς σας σταθερά, ώστε να μην κάνετε υπερβάσεις στο υπόλοιπο της ημέρας. Να ζυγίζεστε. Η πλειοψηφία των ανθρώπων οι οποίοι διατηρούν το βάρος τους, ζυγίζονται τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα. Είναι πραγματικά δύσκολο να αγνοήσετε τα νούμερα της ζυγαριάς όταν αρχίσουν να ανεβαίνουν. Να είστε συνεπείς. Για να διατηρήσετε το βάρος σας σε επιθυμητά επίπεδα δεν θα πρέπει να στερείστε φαγητά, αλλά ούτε να κάνετε κραιπάλες. Με το μέτρο όλα. -όχι δεν εννοούμε και την πίτσα με το μέτρο!

Ανταμείψτε τον εαυτό σας. Δίνοντας στον εαυτό σας κίνητρα για θετική συμπεριφορά μπορείτε να αποτρέψετε την οπισθοδρόμηση. Επιλέξτε υγιεινά κίνητρα, όπως για παράδειγμα ένα καινούριο ζευγάρι γάντια και όχι κάτι ανθυγιεινό όπως ένα πιτόγυρο.

Να θέτετε στόχους κάθε φορά, ακόμη και αν ο στόχος που έχετε θέσει είναι το χαλάρωμα.

Previous Article

Πως να γίνετε πιο γρήγοροι στην Κυριακάτικη βόλτα σας, με το ποδήλατο βουνού, χωρίς να ακολουθήσετε κάποιο προπονητικό πλάνο!

Next Article

Πόσο καλά ξέρετε το Strava; 10 συμβουλές και κόλπα που ίσως δεν γνωρίζετε.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια