Αυτό το Ridley Helium SL θα σας πάρει τα μυαλά!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
ridley helium sl road bike (20)

Υπάρχουν μερικά ποδήλατα τα οποία μας μαγεύουν όταν τα βλέπουμε. Ένα από αυτά είναι και το Ridley Helium SL που χρησιμοποίησε ο Adam Hansen στο Tour Down Under. Το αξιοσημείωτο με τον Adam Hansen είναι πως έχει τερματίσει 13 Grand Tour το ένα μετά το άλλο, όταν τερμάτισε το Vuelta a Espana πέρυσι. Ας δούμε όμως το ποδήλατο του!

ridley helium sl road bike (1) ridley helium sl road bike (2) ridley helium sl road bike (3)

Αυτό που τραβάει την πρώτη ματιά είναι η πολύ μεγάλη διαφορά στο ύψος μεταξύ της σέλας και του τιμονιού, ενώ με μια δεύτερη ματιά θα παρατηρήσουμε την σέλα χρονομέτρου της Selle Italia Kronos η οποία παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο TdF 2015. Για τον Hansen όμως, η συγκεκριμένη υποστηρίζει το σώμα του στην πολύ επιθετική θέση που έχει πάνω στο ποδήλατο. Ένα ακόμη σημείο άξιο αναφοράς, είναι το παλουκόσελο με το μηδενικό offset το οποίο είναι το Deda Drittissimo, κάτι το οποίο δεν συναντάται καθόλου στα ποδήλατα των επαγγελματιών.

ridley helium sl road bike (4) ridley helium sl road bike (5) ridley helium sl road bike (6)

Ένα άλλο στοιχείο που υποδηλώνει την πολύ επιθετική στάση του, είναι το πολύ στενό τιμόνι, με μόλις 38cm πλάτος και ο 100αρης λαιμός με κλίση -23°! Ο λαιμός και το τιμόνι είναι της σειράς Deda Pista Zero100.

ridley helium sl road bike (7) ridley helium sl road bike (8) ridley helium sl road bike (9) ridley helium sl road bike (10)

Πέρα από τα παραπάνω που έχουν να κάνουν καθαρά με τις προσωπικές επιλογές του αναβάτη, όλο το υπόλοιπο ποδήλατο είναι «φυσιολογικό». Στο groupset βρίσκουμε την Campagnolo Super Record EPS ενώ οι τροχοί είναι οι Bora Ultra. Η Continental προμηθεύει ελαστικά την ομάδα της Lotto Soudal -όπως και πολλές ακόμη ομάδες του World Tour- με τα Pro LTD Tubular σε 25mm να είναι η συνηθέστερη επιλογή.

ridley helium sl road bike (11) ridley helium sl road bike (14) ridley helium sl road bike (12) ridley helium sl road bike (13)

Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι πως ο Adam δεν χρησιμοποιεί κάποιο βατόμετρο, καθώς χρησιμοποιεί δισκοβραχίονα με μήκος 180mm, ενώ τα βατόμετρα της SRM είναι διαθέσιμα μόνο για τους δισκοβραχίονες της Campagnolo σε 170 και 175mm.

ridley helium sl road bike (15) ridley helium sl road bike (16) ridley helium sl road bike (17) ridley helium sl road bike (18)

Στην μεσαία τριβή συναντάμε κεραμικά ρουλεμάν της C-Bear ενώ τα φρένα είναι τα Campagnolo Super Record. Η Ridley προς το παρόν έχει επιλέξει να «αφήσει» τα φρένα στις θέσεις όπου τα έχουμε συνηθίσει, κάνοντας την ζωή των μηχανικών λίγο πιο εύκολη κατά την συντήρηση.

Previous Article

Μετατρέψτε την 10πλη Sram μετάδοση σας σε 11πλη, μόνο με μια κασέτα!

Next Article

Νέα τεχνολογία με «αποστατικά» υλικά, υπόσχεται πιο άνετα, πιο ξεκούραστα και πιο δροσερά chamois*.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια