Νέα τεχνολογία με «αποστατικά» υλικά, υπόσχεται πιο άνετα, πιο ξεκούραστα και πιο δροσερά chamois*.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
airide space chamois (2)

*Chamois ονομάζεται το μαξιλαράκι στα ποδηλατικά κολάν.

Έχουμε δει πάρα πολλές τεχνολογίες που σχετίζονται με τα μαξιλαράκια των κολάν, που σαν σκοπό έχουν να κάνουν τον «ποπό» μας πιο άνετο στις πολλές ώρες που περνάμε στην σέλα. Παχιές επενδύσεις, gel, διπλά επίπεδα ολίσθησης και 1002 ακόμη εμπορικά τρικ και υποσχέσεις. Πέρα από την σχεδίαση και τα ποιοτικά υλικά δεν έχουμε δει κάτι άλλο που να κάνει διαφορά στα chamois. Μήπως όμως, το νέο αυτό επαναστατικό 3-διάσταστο ύφασμα με «αποστάσεις» ήρθε να κάνει την διαφορά στην άνεση;

Ο ιδρυτής της Airide, ο Matt Tomkin σκέφτηκε σε μια φιλανθρωπική εκδήλωση κωπηλασίας αντί να χρησιμοποιήσουν κλασικά κλινοσκεπάσματα, να χρησιμοποιήσουν το 3-διάσταστο ύφασμα με «αποστάσεις». Μετά από λίγο καιρό και ενώ συμμετείχε στο Ironman στα τελευταία χιλιόμετρα του ποδηλάτου μετά από αρκετό πόνο στην ευαίσθητη περιοχή του ήρθε η ιδέα να χρησιμοποιήσει αυτό το 3-διάστατο ύφασμα!airide space chamois (1)

Είναι κατασκευασμένο από ίνες που δημιουργούν ένα δομημένο πλέγμα μεταξύ δύο στρωμάτων που επιτρέπει την απορρόφηση κραδασμών καθώς και μπόλικο αέρα να κυκλοφορεί ώστε να κρατείται δροσερό. Από την στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο υλικό παίρνει σχηματίζεται σύμφωνα με τον δικό σας σωματότυπο, θεωρητικά βοηθάει και στην ομοιόμορφη κατανομή βάρους, προλαμβάνει το μούδιασμα και γενικά εξαλείφει όλα τα θέματα που μπορεί να έχει αντιμετωπίσει κάποιος στο ποδήλατο ανεξαρτήτως φύλλου.

Η σύγκριση του Airide με ένα άλλο επώνυμο και πολύ καλής ποιότητας chamois, έδειξε πως μειώνει τα σημεία πίεσης στα κόκκαλα της λεκάνης που χρησιμοποιούνται για την στήριξη του βάρους του σώματος στην σέλα, εξαλείφοντας σημαντικό μέρος της πίεσης από το περινέο. Η συνεργασία με τον καθηγητή Subhash Anand MBE από το Πανεπιστήμιο του Bolton οδήγησε στην ανάπτυξη ενός τρόπου για να χρησιμοποιηθεί αυτό το 3-διάσταστο ύφασμα με «αποστάσεις» στα ποδηλατικά chamois αν και η καμπάνια στο kickstarter απέτυχε, σίγουρα παραμένει ένα project το οποίο θα διευκολύνει κατά πολύ όλους τους ποδηλάτες.airide space chamois (4)

Ο κύριος λόγος της αποτυχίας είναι το πολύ υψηλό κόστος κατασκευής καθώς απαιτούνται εξειδικευμένα εργαλεία και συγκεκριμένη μέθοδος κατασκευής, κάτι το οποίο στο μέλλον μπορεί να γίνει πιο απλό και τελικά να δούμε αυτή την τεχνολογία διαθέσιμη για το κοινό.

Previous Article

Αυτό το Ridley Helium SL θα σας πάρει τα μυαλά!

Next Article

Ταινία τιμονιού. Τι θα πρέπει να προσέξετε πριν αγοράσετε!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια