Τεχνική και ανηφόρες. 5 συμβουλές για να βελτιωθείτε!

Author: 2 Σχόλια Share:
hillclimbing (2)

Όλοι κάνουμε ανηφόρες. Άλλοι είτε επειδή μας αρέσουν, άλλοι είτε επειδή αναγκαζόμαστε και άλλοι για προπόνηση. Ξέρετε, όμως, ποια είναι η σωστή τεχνική για να ανεβείτε μια ανηφόρα; Ξέρετε πού θα πρέπει να βρίσκεται το σώμα όταν είστε όρθιοι και πού όταν κάθεστε; Τα χέρια; Επειδή λοιπόν, πολλοί από εμάς, δεν γνωρίζουν παρακάτω έχουμε 5 συμβουλές για να βελτιώσετε την τεχνική σας όταν ο δρόμος ξεκινάει να ανηφορίζει, για να είστε πιο γρήγοροι αλλά, και πιο άνετοι!


Δείτε επίσης: Πως να ανεβείτε απότομες και σύντομες ανηφόρες.


1) Βοηθήστε με το βάρος του σώματος και τον κορμό στο ορθοπέταλο. Στις πραγματικά απότομες ανηφόρες όταν σηκώνεστε για ορθοπέταλο, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τον κορμό για ευκολία, ώστε να μεταφέρετε το βάρος του σώματος σε κάθε πεταλιά προς το πετάλι. Τραβήξτε με τα χέρια σας το τιμόνι, με δύναμη, ενώ ο κορμός παραμένει κάθετος προς το έδαφος και το ποδήλατο πηγαίνει μια δεξιά μια αριστερά. Πατήστε στα πετάλια κάθετα, με όλο το βάρος του σώματος σας.road bike hill zori tough

2) Λυγισμένοι αγκώνες. Σηκωθήκατε για ορθοπέταλο με την τεχνική που σας περιγράψαμε παραπάνω, αλλά επίσης θα πρέπει οι αγκώνες να είναι ελαφρώς λυγισμένοι και το κεφάλι ψηλά, ώστε να βλέπετε που πηγαίνετε. Αν κοιτάτε κάτω, αυτόματα γέρνετε τους ώμους και χαμηλώνετε το στήθος κάνοντας την ανάβαση να φαίνεται πιο δύσκολη από ότι πραγματικά είναι.


Δείτε επίσης: 10 από τις πιο σκληρές αναβάσεις του κόσμου.


3) Καθίστε λίγο πιο μπροστά στην σέλα και χρησιμοποιείστε τα χέρια ως «μοχλούς». Βέβαια ακόμη θα πρέπει να έχετε μερικό από το βάρος σας στον πίσω τροχό για να έχει επαρκή πρόσφυση και για να είναι ισορροπημένο το ποδήλατο. Σε ειδικές περιπτώσεις που ο δρόμος είναι πολύ ολισθηρός, μην σηκωθείτε για ορθοπέταλο καθώς τα κέρδη θα είναι πολύ λιγότερα από ότι πιστεύετε.

4) Εκτός από το να πατάτε, τραβήξτε κιόλας. Όταν είστε καθισμένοι για να έχετε 100% απόδοση κατά το πεταλάρισμα, δεν αρκεί μόνο να πατάτε τα πετάλια, αλλά θα πρέπει να τραβάτε κιόλας. Αναπόφευκτα θα πέσουν οι στροφές των ποδιών, αλλά θα αυξηθεί η δύναμη.

5) Πολύ ζόρικη ανηφόρα; Μειώστε την κλίση της πηγαίνοντας ζιγκ-ζαγκ αντί για ευθεία.

Ανεβαίνετε ανηφόρες; Έχετε κάτι άλλο να μοιραστείτε μαζί μας;

 

Previous Article

39ος Γύρος Θυσίας …όνομα και πράμα!

Next Article

5 συμβουλές ενδυμασίας για να βγείτε στην βροχή με το ποδήλατο βουνού.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια