5 συμβουλές ενδυμασίας για να βγείτε στην βροχή με το ποδήλατο βουνού.

Author: Χωρίς σχόλια Share:
rain jacket mtb turn berm

Το να βρέχει έχει γίνει λίγο συνηθισμένο τις τελευταίες ημέρες εδώ οπότε και εμείς αναγκαστήκαμε να ψαχτούμε λίγο παραπάνω όσον αφορά την ενδυμασία μας για να μπορέσουμε να απολαύσουμε το βουνό και το ποδήλατο. Αν δεν γνωρίζετε ήδη τι χρειάζεται ώστε να μην αρρωσταίνετε μετά από κάθε βροχερή βόλτα, τότε διαβάστε τις 5 συμβουλές που έχουμε!

  1. Ξεχάστε τα αδιάβροχα. (Τις περισσότερες φορές τουλάχιστον). Τα αδιάβροχα είναι πολύ καλά στο να κρατάνε το νερό μακριά σας, αλλά επίσης λόγω αυτή της ιδιότητας τους κρατάνε και τον ιδρώτα. Υπάρχουν δύο λύσεις. Στην πρώτη φοράτε κάποιο λεπτό softshell jacket και από κάτω το base layer και ένα μάλλινο μπολουζάκι ώστε να διατηρηθεί η θερμοκρασία του σώματος. Ναι, θα βραχείτε, αλλά θα παραμείνετε ζεστοί και χωρίς να κρυώνετε. Η δεύτερη λύση είναι να επενδύσετε σε μία πολύ καλή αδιάβροχη μεμβράνη με πολλούς αεραγωγούς. Οι τιμές για τέτοιου είδους μεμβράνες/jackets είναι μεγαλύτερες των 180€!

    Δείτε επίσης: Προστασία ποδηλατικών αδιάβροχων ρούχων. Τι και πως!


  2.  rain stop group ride mtbΑποφύγετε τα συνθετικά υλικά. Τα …πρόβατα μια χαρά την βγάζουν όλο τον χρόνο στην φύση, είτε βροχή είτε χιόνι είτε κρύο. Προτιμήστε τα μάλλινα ρούχα καθώς παραμένουν ζεστά όταν βραχούν, στεγνώνουν εύκολα και γρήγοροα και δεν μυρίζουν άσχημα εύκολα. Τα καλύτερα base layers είναι φτιαγμένα από μαλλίν merino. Επίσης, χοντρές μάλλινες κάλτσες θα κρατήσουν τα βρεγμένα πόδια σας ζεστά.
  3. Αδιάβροχο παντελόνι. Σίγουρα θα έχει τύχει να βγείτε με βροχή και να έχετε νιώσει το πίσω λάστιχο να σας βρέχει τα πόδια και τα οπίσθια. Ένα ζευγάρι μακρύ αδιάβροχο ποδηλατικό παντελόνι είναι η καλύτερη επένδυση που μπορείτε να κάνετε για τις βροχερές ημέρες. Διαλέξτε κάποιο που σας εφαρμόζει καλά και είναι διαπνέον.
  4. Δεύτερο ζευγάρι γάντια. Μετά από μια ώρα μέσα στην βροχή, τα χέρια σας είναι τα πρώτα που θα έχουν αρχίσει να κρυώνουν. Να έχετε πάντα μαζί σας ένα δεύτερο ζευγάρι γάντια καθώς όχι μόνο θα ζεστάνετε τα χέρια σας στο λεπτό, αλλά θα έχετε και καλύτερη επαφή με τις χειρολαβές σας.

    Δείτε επίσης: 10 συμβουλές για το βρεγμένο τερέν.


  5. Εξοπλιστείτε με τα απαραίτητα προστατευτικά. Οι λασπωτήρες είναι κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να λείπει από το ποδήλατο σας, καθώς όχι μόνο προστατεύουν εσάς από νερά και λάσπες, αλλά προστατεύουν το ποδήλατο και τα περιφερειακά του.

Βγαίνετε με το ποδήλατο βουνού σας όταν βρέχει; Έχετε κάποια άλλη συμβουλή να μοιραστείτε μαζί μας;

Previous Article

Τεχνική και ανηφόρες. 5 συμβουλές για να βελτιωθείτε!

Next Article

Τι είναι μια θερμίδα;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια