10 εφαρμογές που αλλάζουν την ποδηλασία!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tablet-app-view_hand

Η τεχνολογία έχει αλλάξει την σχέση που έχουν οι άνθρωποι με την ποδηλασία. Από την οδική ασφάλεια την φυσική κατάσταση και την ασφάλεια κλοπής, οι σχεδιαστές των εφαρμογών στοχεύουν σε κάθε πιθανή χρήση της τεχνολογίας. Για αρκετούς αυτή η τεχνολογία έχει ανοίξει νέους ορίζοντες στην ποδηλασία.

Ακολουθούν οι 10 εφαρμογές, άλλες ευρέως διαδεδομένες και άλλες ακόμη σε πρωτότυπη μορφή ή στην ανάπτυξή τους.

1) The bike Shield

bikeshield

Είναι μια εφαρμογή σχεδιασμένη για ποδηλάτες και μηχανόβιους. Χρησιμοποιεί ένα δίκτυο χρηστών του δρόμου και οι οδηγοί λαμβάνουν προειδοποιητικά ηχητικά μηνύματα όταν πλησιάζουν ή τους πλησιάζουν ποδήλατα και μηχανές που χρησιμοποιούν την εφαρμογή. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

2) Strava

strava-logo

Είναι μια εφαρμογή για τους πιο ανταγωνιστικούς ποδηλάτες, που τους επιτρέπει να ανεβάζουν τους χρόνους τους από τα segments κλαι να τους συγκρίνουν με τους υπόλοιπους χρήστες. Περισσότερα για το Strava θα μάθετε εδώ και εδώ. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

3) Ride With GPS

logo_transparent_sm

Είναι εφαρμογή καταγραφής διαδρομών, αλλά εκείνο που την κάνει ξεχωριστή είναι η σχεδίαση των διαδρομών. Βοηθάει τον αναβάτη να οργανώσει τις ποδηλατικές του εξορμήσεις, ενώνοντας διαδρομές μέσω φιλικών δρόμων προς το ποδήλατο ή ποδηλατόδρομων. Μια νέα δυνατότητα της εφαρμογής είναι ότι μπορεί να προσφέρει ποδηλατικές ξεναγήσεις, φτιαγμένες από άλλους χρήστες της εφαρμογής. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

4) 529 Garage

iphone_shield-3162e4d7bf0e1ac0e45e8787fa485084

Εφαρμογή για την κακή στιγμή που θα κλαπεί το ποδήλατο σας. Αποθηκεύει λεπτομέρειες που αποδεικνύουν την ιδιοκτησία του ποδηλάτου και αν κλαπεί, οι χρήστες της εφαρμογής μπορούν να στείλουν άμεσα σήμα ώστε να βοηθηθούν στην εύρεση του ποδηλάτου. Είναι ένα γειτονικό δίκτυο παρακολούθησης! Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

5) Bike Doctor

mzl.iiytycfq

Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό εγχειρίδιο συντήρησης με απλές οδηγίες και καθοδήγηση βήμα προς βήμα. Πέρα από τις συνηθισμένες εργασίες συντήρησης και ρύθμισης, περιλαμβάνει και οδηγό με τα πιο συχνά λάθη συντήρησης, πως να σταματήσετε τα τριξίματα και πως να εμποδίσετε τα σκασμένα λάστιχα. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

6) Bike Gear Calculator

mzl.suxsfsyw

Μια εφαρμογή για τους πιο ψαγμένους, που τους αρέσει να υπολογίζουν τα πάντα στο ποδήλατό τους. Σας βοηθάει να συγκρίνετε τις σχέσεις μετάδοσης, την απόσταση που θα διανύετε σε κάθε πεταλιά με μια συγκεκριμένη σχέση μετάδοσης και αναλόγως να ρυθμίσετε το ποδήλατό σας όπως το επιθυμείτε. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

7) Global Cycle Coach

mzl.kwnywasm

Απευθύνεται σε όσους θέλουν να κάνουν indoor cycling αλλά δεν έχουν τον χρόνο ή τα χρήματα για να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα. Η δωρεάν εφαρμογή σας καθοδηγεί μέσω προσαρμοσμένων προπονήσεων για τα μέτρα σας, είτε είστε αρχάριος είτε προχωρημένος. Καταγράφει τις θερμίδες και σας επιτρέπει να ακούτε την αγαπημένη σας μουσική ή προ-επιλεγμένες playlists. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

8) Size My Bike

mzl.eucohumo

Είτε πρόκειται για το πρώτο σας ποδήλατο, είτε είστε έτοιμοι να κάνετε την αναβάθμιση που ονειρεύεστε, η εφαρμογή θα σας βοηθήσει να έχετε το τέλειο bike fit. Βάζοντας τις μετρήσεις του σώματός σας, η εφαρμογή θα υπολογίσει την βέλτιστη γεωμετρία του ποδηλάτου για να βελτιώσετε την απόδοση και την άνεση σας. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

9) Cyclemeter

cyclemeter-logo

Καταγράψτε την βόλτα σας και μάθετε την ταχύτητά σας, την απόσταση, τις πεταλιές ανά λεπτό, όπως επίσης και πόση δύναμη βγάζετε στον δρόμο. Φυσικά μπορείτε να βλέπετε και την βελτίωσή σας στο πέρασμα του χρόνου. Επίσης σας δίνεται η δυνατότητα sharing είτε στα κοινωνικά δίκτυα, είτε μέσω emails στους φίλους σας ώστε να μαθαίνουν πρώτοι για τις βόλτες σας. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

10) Spinlister

476914796_1280x720

Αυτή η εφαρμογή ενοικίασης ποδηλάτων peer-to-peer ενώνει τους ιδιοκτήτες ποδηλάτων με υποψήφιους ενοικιαστές. Οι ιδιοκτήτες ποστάρουν την τιμή και την διαθεσιμότητα του ποδηλάτου, ενώ οι υποψήφιοι ενοικιαστές μπορούν να αναζητήσουν τα ποδήλατα βάση της περιοχής που βρίσκονται. Διαβάστε περισσότερα για το όλο concept εδώ. Την εφαρμογή θα την βρείτε εδώ.

Previous Article

Κατάβαση με κουρσάκι από το Mont Ventoux. (video)

Next Article

Rap Battle! Δρομίσιος εναντίον βουνίσιου! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια