3η ημέρα του Tour de France. (video)

Author: Χωρίς σχόλια Share:
tourday3

Εντυπωσιακή ήταν η 3η ημέρα του Tour de France όπου δύο μεγάλες συγκρούσεις αναβατών, οδήγησαν τους διοργανωτές σε προσωρινή διακοπή του αγώνα. Καθώς είχε ανέβει πολύ ο ρυθμός του πελοτόν, το λάθος κάποιου αναβάτη προκάλεσε δεκάδες πτώσεις, μεταξύ των οποίων βρισκόταν και ο Fabian Cancellara, που φορούσε το yellow jersey.

Αρκετοί από τους αναβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και ως εκ τούτου οι διοργανωτές διέκοψαν τον αγώνα. Ανάγκασαν όσους αναβάτες «γλίτωσαν» από την σύγκρουση να ρίξουν ρυθμό, ώστε όσοι ήταν σε θέση να συνεχίσουν να καλύψουν λίγο από τον χαμένο χρόνο, μέσα σε αυτούς ήταν και ο Fabian. O πρώτος αναβάτης που έπεσε, ο William Bonnet χρειάστηκε ασθενοφόρο, όπως και ο Tom Dumoulin που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει.

tourday3 (2)

Στην συνέχεια υπήρχε η ανάβαση 4ης κατηγορίας, Côte de Bohissau, η οποία έμεινε ουδέτερη, καθώς ο αγώνας δεν θα ξεκινούσε επίσημα αν όλοι οι αναβάτες δεν έφταναν στην κορυφή. Στην συγκεκριμένη ανάβαση δεν αποδόθηκαν πόντοι για τον Βασιλιά του Βουνού (King of the Mountains).

50 χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό και το πελοτόν ξεκινάει ξανά με ήρεμο ρυθμό. Στο πελοτόν υπήρχε και ο Cancellara, ο οποίος έδειχνε φανερά ότι είχε ενοχλήσεις στην μέση/πλάτη. Η Team Sky ανεβάζει τον ρυθμό και ακολουθάει η Katusha. Μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα, περίπου 5 χιλιόμετρα πριν το τέλος, ο Contador κάνει την κίνησή του, όπου και 2 χιλιόμετρα πριν είναι ακριβώς πίσω από τον Froome και ακολουθεί κολλητός ο Sagan. Ο Joaquim Rodriguez ήταν ο μεγάλος νικητής της συναρπαστικής 3ης ημέρας, ενώ ο Contador έμεινε στην 12η θέση, καθώς εξαντλήθηκε να κυνηγάει στα τελευταία χιλιόμετρα του αγώνα.

Η τελική κατάταξη έχει ως εξής:

1. Chris Froome (Sky)

2. Tony Martin (Etixx), 0.01”

3. Tejay van Garderen (BMC), 0.13”

4. Tony Gallopin (Lotto-Soudal), 0.26”

5. Greg van Avermaet (BMC), 0.28”

Previous Article

Αλλαγές από την UCI… στο λογότυπό της.

Next Article

Μοναδικά έργα τέχνης από το αποτύπωμα ελαστικών ποδηλάτου!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια