Δείτε 6 λόγους γιατί αξίζει να συνδυάσετε την δίαιτα σας με το ποδήλατο!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
food station road bike

Καλοκαίρι έρχεται, όλοι μας θέλουμε να χάσουμε τα περιττά κιλά του χειμώνα και να παρουσιαστούμε κορμάρες στην παραλία. Ναι, προσέχουμε την διατροφή μας, αλλά είναι αρκετό; Μήπως θα πρέπει να κάνουμε και κάποια άσκηση ώστε να ενεργοποιήσουμε τον μεταβολισμό μας και να αρχίσουν τα κιλά να εξαφανίζονται όπως τα μελομακάρονα τα Χριστούγεννα;

Η άσκηση αυτή δεν θα πρέπει να είναι άλλη από την ποδηλασία. Γιατί;

Δεν επιβαρύνει και δεν καταπονεί τις αρθρώσεις. Η ποδηλασία είναι μια άσκηση χωρίς να καταπονεί τις αρθρώσεις και τους συνδέσμους. Τα ποδήλατα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να επιτρέπουν τον αναβάτη να πιέζεται όσο μπορεί χωρίς όμως να καταπονεί το σώμα του. Έχουν αρκετές ταχύτητες, οι οποίες επιτρέπουν και στον αρχάριο αλλά και στον έμπειρο να κρατήσουν τον ρυθμό τους ανεξαρτήτως της διαδρομής.


Ξέρεις τι είναι μια θερμίδα;


LifestylesΕνδυναμώνει τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματος. Με το ποδήλατο ενεργοποιούνται μερικές από τις μεγαλύτερες μυϊκές ομάδες του σώματος -οι τετρακέφαλοι και οι γλουτιαίοι. Τι σημαίνει αυτό; Πως όχι μόνο θα αυξηθεί η κατανάλωση θερμίδων κατά την ποδηλασία, αλλά θα σφίξετε και θα δείχνετε πιο όμορφοι. Ειδικά τα πόδια και οι γλουτοί σας! Στις λεπτομέρειες τώρα, όσο περισσότερο ενεργοποιείτε τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του σώματος, τόσο αυξάνεται η ικανότητα του σώματος στο να καταναλώνει θερμίδες.

Ενισχύει την καύση λίπους. Όταν περνάτε πολύ ώρα πάνω στην σέλα, κάτι που απαιτεί αντοχή, ενεργοποιούνται ολοένα και περισσότερα αιμοφόρα αγγεία πράγμα που σημαίνει περισσότερο οξυγόνο στα πόδια. Παράλληλα αυξάνονται και τα μιτοχόνδρια -κύτταρα τα οποία καίνε το λίπος- οπότε αυξάνεται συνολικά η καύση του λίπους αλλά και η παραγωγή ενέργειας.

Το ποδήλατο δημιουργεί διαφορετικούς τρόπους καύσης του λίπους. Η προπόνηση αντοχής -δηλαδή η ποδηλασία- αυξάνει τα επίπεδα των πρωτεϊνών που δεσμεύουν τα λιπαρά οξέα και τα ένζυμα τα οποία μεταδίδουν το λίπος ώστε το σώμα να είναι πιο αποτελεσματικό στην μετατροπή των λιπαρών οξέων σε ενέργεια. Με απλά λόγια, προσφέρει σε καλύτερη υγεία, περισσότερο οξυγόνο στον οργανισμό και μεγαλύτερη καύση λίπους.


10 συμβουλές για να χάσετε βάρος χρησιμοποιώντας το ποδήλατο!


Αυξάνεται η ημερήσια κατανάλωση θερμίδων. Όπως και κάθε μορφή άσκησης, έτσι και με το ποδήλατο αυξάνεται η καθημερινή κατανάλωση θερμίδων. Ακόμη και σε ήπιους ρυθμούς κάθε ώρα πάνω στο ποδήλατο αντιστοιχεί σε 500-600 θερμίδες. Περίπου 4000 θερμίδες την εβδομάδα, ή πάνω από μισό κιλό απώλεια βάρους! Όχι και άσχημα αν σκεφτείτε πως με μια ώρα περπάτημα, καταναλώνετε 150-250 θερμίδες!

Η κατανάλωση θερμίδων συνεχίζεται και όταν κατεβείτε από το ποδήλατο. Κάνατε μια ώρα ποδήλατο, αλλά η καύση θερμίδων δεν τελειώνει εκεί. Ο οργανισμός συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια -άρα και θερμίδες- ώστε να μπορέσει να αποκαταστήσει τους μύες. Επίσης, επιταχύνεται ο βασικός μεταβολικός ρυθμός (ΒMR) -οι θερμίδες που καταναλώνονται από τον οργανισμό χωρίς να κάνετε άσκηση. Σύμφωνα με μελέτες 30-45 λεπτά 5 φορές την εβδομάδα είναι αρκετά για να δώσουν μια ώθηση στην απώλεια βάρους.

Previous Article

Art therapy με ποδηλατικά σκίτσα; F*** yeaaah!

Next Article

Το πιο γρήγορο και φουτουριστικό ηλεκτρικό ποδήλατο είναι της Audi! (+video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια