6 συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε την ποδηλασία και να την απολαμβάνετε!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
cyclingggg (1)

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να ξεκινήσετε την ποδηλασία. Οι πιο απλοί είναι ότι κάνει καλό σε εσάς, αλλά και στον πλανήτη.

Μεταξύ μας πάντα, ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι μέσω της μετακίνησης με το ποδήλατο επιβραδύνετε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας και συμμετέχετε σε αυτήν με το μυαλό και το σώμα περισσότερο. Γενικά όμως, το ποδήλατο ενδυναμώνει την προσωπικότητα και είναι ελαφρώς ανατρεπτικός τρόπος μετακίνησης. Είναι ένας τρόπος θάρρους σε μια κοινωνία φτιαγμένη για τα αυτοκίνητα. Ακόμη πιο συχνά αντιμετωπίζεται ως ιδιομορφία σε μια κοινωνία που βλέπει τα ποδήλατα ως παιχνίδια ή αθλητικό εξοπλισμό, αλλά όχι σαν μέσο μεταφοράς.
Η επιλογή του ποδηλάτου για την καθημερινή μετακίνηση είναι το κλειδί για πιο ισορροπημένες και υγιείς ημέρες. Η επιλογή, κάποιων, να περνάνε τον χρόνο τους πάνω σε ένα ποδήλατο, χρησιμοποιώντας την δύναμη του σώματός τους για να μετακινηθούν, αντί να είναι μποτιλιαρισμένοι στην κίνηση μέσα σε τέσσερις λαμαρίνες, τους κάνει να νιώθουν πιο ζωντανοί από άλλους ανθρώπους.

Παρακάτω είναι μερικές συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε και εσείς το ποδήλατο για να νιώσετε πιο ζωντανοί.

1) Ξεκινήστε σιγά σιγά.

Τι και αν δεν έχετε ανέβει σε ποδήλατο από την παιδική σας ηλικία; Ξεκινήστε ένα Σάββατο πρωί, με κύκλους στην γειτονιά σας. Θυμηθείτε πως νιώθατε όταν ήσασταν παιδί. Στην συνέχεια αφού εξοικειωθείτε με το ποδήλατο, αρχίστε να το χρησιμοποιείτε για τα μικρά σας ψώνια. Πεταχτείτε στο περίπτερο και στο παντοπωλείο με το ποδήλατο και όχι με το αμάξι. Στο τέλος αφού θα νιώθετε άνετοι και ωραίοι/ες πάνω στο ποδήλατο δοκιμάστε να πάτε στην δουλειά σας. Κάντε μια δυο δοκιμαστικές διαδρομές για να δείτε ποιος είναι ο πιο ασφαλές και γρήγορος δρόμος, αλλά και πόση ώρα χρειάζεστε για να φτάσετε.

2) Αγοράστε τον σωστό εξοπλισμό.

Μπορεί να μην αγοράσατε καινούριο ποδήλατο και να ξεθάψατε αυτό που χρησιμοποιούσατε σαν φοιτητής στα Γιάννενα, αλλά πλέον χρειάζεστε και κάτι παραπάνω. Στα παρακάτω θέματα υπάρχει μεγάλη ανάλυση για το τι θα χρειαστείτε, αλλά και ποιος είναι ο κατάλληλος ρουχισμός.

Αγόρασες ποδήλατο; Δες τι ακόμη χρειάζεσαι. 10+3 απαραίτητα ποδηλατικά αξεσουάρ!

4 tips για διατήρηση της θερμοκρασίας του σώματος την άνοιξη.

3) Κάντε αυτοσκοπό σας την ασφαλή μετακίνηση.

Πάρτε τον χρόνο σας για να βρείτε την ασφαλέστερη διαδρομή για την δουλειά σας, η οποία δεν θα περνάει από κεντρικούς δρόμους. Συχνά ίσως χρειαστεί να κάνετε αρκετές παρακάμψεις ώστε να αποφύγετε την κίνηση ή τους πολύ κεντρικούς δρόμους. Με τον καιρό, θα αρχίσετε να το απολαμβάνετε κιόλας! Περισσότερα για την ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο μπορείτε να διαβάσετε εδώ: 10 συμβουλές για ασφαλή μετακίνηση με το ποδήλατο

4) Κάντε την ποδηλασία το ίδιο εύκολη ή και ευκολότερη από την οδήγηση.

Κρατήστε το ποδήλατό σας καλοσυντηρημένο και επενδύστε σε εξοπλισμό που θα κάνει τις βόλτες σας πιο ασφαλείς και πιο cool. Δείτε μερικά παραδείγματα: 9 ποδηλατικά gadget για να σας κρατούν ασφαλείς, δίνοντας στυλ! Κρατήστε ό,τι χρειάζεστε σε ένα ράφι κοντά στην εξώπορτα του σπιτιού σας για να μην χρειάζεται να ψάχνετε για τα γάντια ή το κράνος σας κάθε φορά.

5) Αλλάξτε την συμπεριφορά σας.

Αντί να σκέφτεστε «Θα ποδηλατίσω σήμερα, αλλά θα ήταν ευκολότερο/γρηγορότερο/με λιγότερο ιδρώτα/κτλ να πάω με το αυτοκίνητο» εστιάστε στο πόσο καλά θα αισθανθείτε αν ανεβείτε στο ποδήλατό σας. Προγραμματίστε τις ημέρες σας ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για ποδηλασία και να μπορείτε να αλλάξετε ρούχα πριν από κάποιο σημαντικό meeting.

6) Θυμηθείτε, δεν χρειάζεται να είναι ή όλα ή τίποτα.

Κάντε αρχικό σας στόχο, να πηγαίνετε στην δουλειά μια φορά την εβδομάδα με το ποδήλατό σας, ή αν είναι τόσο μακριά να κάνετε τα εύκολα ψώνια σας και τις μικροδουλειές με το ποδήλατό σας. Καθώς θα δυναμώνετε και θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή σας, προσθέστε μέρες στο πρόγραμμά σας. Εξασκείστε την πειθαρχία σας και την αυτοσυγχώρεσή σας: Να κάνετε ποδήλατο όταν μπορείτε και θέλετε και να το διασκεδάζετε.

Τέλος, όσο περισσότερο ποδηλατείτε, τόσο πιο διασκεδαστικό θα είναι… και τόσο περισσότερο θα ποδηλατείτε!

Previous Article

Ποδηλατείτε με ζέστη; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε!

Next Article

Υδραυλικά δισκόφρενα Shimano XTR M9020 Trail

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια