Υδραυλικά δισκόφρενα Shimano XTR M9020 Trail

Author: Χωρίς σχόλια Share:
shixtrtrailbrakes (6)

 

Μπορεί η εμφάνισή των Shimano XTR M9020 Trail να μην έχει αλλάξει σε σχέση με το περσινό μοντέλο, αλλά έχουν γίνει αναβαθμίσεις σε καίρια σημεία που αφορούν την απόδοσή τους.

shixtrtrailbrakes (4) shixtrtrailbrakes (3)

Αν και το σχέδιο του ρεζερβουάρ είναι ίδιο, έχουν γίνει αλλαγές στο εσωτερικό του με νέες επικαλύψεις για καλύτερη ολίσθηση του μοχλικού Servo Wave, αλλάζοντας το έκκεντρο στα Trail με αποτέλεσμα την αύξηση της δύναμης σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση. Τα διαφορετικά ποσοστά μόχλευσης προσφέρουν πολύ περισσότερη δύναμη, από ότι τα Race και η μανέτα που είναι αλουμινένια και κάρμπον να είναι πιο ανθεκτική από την σκέτη κάρμπον. Επίσης, υπάρχει ρυθμιστής της απόστασης της μανέτας που επιτρέπει την ρύθμιση χωρίς εργαλεία.

shixtrtrailbrakes (5)

Το βάρος τους έχει κρατηθεί σε πολύ χαμηλό επίπεδο, λόγω της προσοχής σε λεπτομέρειες, όπως οι βίδες τιτανίου και το προσεκτικό ελάφρωμα της μανέτας και του κυρίως σώματος. Η δύναμή τους είναι εφάμιλλη με τετραπίστονα φρένα. Αυτό κυρίως συμβαίνει γιατί το έκκεντρο του Servo Wave, δίνει την περισσότερη δύναμη στο σημείο που τα τακάκια έρχονται σε επαφή με τον δίσκο. Η αίσθηση της μανέτας είναι μοναδική και αυξάνει την αυτοπεποίθηση καθώς σας επιτρέπει κάθε στιγμή να γνωρίζετε πόση πρόσφυση έχει το λάστιχο και όλα αυτά με ένα μόνο δάκτυλο.

Τα τακάκια και τα πιστόνια στα φρένα έχουν ειδική θερμομονωτική επικάλυψη για μεγαλύτερες ανοχές στις υψηλές θερμοκρασίες. Η εξαέρωση είναι πάρα πολύ εύκολη, όπως εξάλλου, μας έχει συνηθίσει η Shimano.

shixtrtrailbrakes (2)

Είναι συμβατά με την τεχνολογία Shimano I Spec II για να μπορούν να χρησιμοποιηθούν μαζί με τα shifter σε μονό clamp, ενώ η έλλειψη πορτοκαλί λεπτομερειών του προηγούμενου μοντέλου, τα κάνει να ταιριάζουν πιο εύκολα σε περισσότερα ποδήλατα. Η ρύθμιση της ελεύθερης διαδρομής δεν κάνει κάποια διαφορά παρά το μεγάλο εύρος ρύθμισης. Οι δίσκοι Freeza είναι πολύ αποτελεσματικοί στην διαχείρηση της θερμότητας, αλλά βγαίνουν μόνο σε έκδοση centerlock η οποία μειώνει την συμβατότητα με πολλά κέντρα τροχών.

shixtrtrailbrakes (3)

Απευθύνονται σε κάποιον που ψάχνει ένα πολύ δυνατό φρένο με χαμηλό βάρος και δεν θα κοιτάξει την τιμή.

Previous Article

6 συμβουλές ώστε να ξεκινήσετε την ποδηλασία και να την απολαμβάνετε!

Next Article

Παπούτσια Mavic Crossmax! Λόγος για να βγεις στο βουνό!

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια