Ανάκληση ποδηλάτων από την TREK.

Author: 1 σχόλιο Share:
TrekRelease-lever2_800

Σε εθελοντική ανάκληση ποδηλάτων προέβη η TREK, για θέμα που σχετίζεται με το μπροστά QR (quick release) σε ποδήλατα που φέρουν δισκόφρενο. Το πρόβλημα που μπορεί να παρουσιαστεί σύμφωνα με την Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτικών Προϊόντων των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ότι ένα ανοικτό quick release στον μπροστά τροχό μπορεί να έρθει σε επαφή με τον δίσκο του φρένου και να προκαλέσει απότομο σταμάτημα του τροχού ή να προκαλέσει διαχωρισμό του τροχού από το ποδήλατο, θέτοντας σε κίνδυνο τραυματισμού τον αναβάτη.

Δεν υπάρχει πρόβλημα αν ο μηχανισμός quick release είναι σωστά κλειστός αλλά μόνο όταν δεν είναι σωστά ρυθμισμένος ή έχει παραμείνει ανοικτός. Σε αυτή την περίπτωση ο μηχανισμός μπορεί να πιαστεί στο μπροστά δισκόφρενο διότι στην ανοικτή του θέση κάνει γωνία μεγαλύτερη των 180 μοιρών. (δείτε την παρακάτω φωτογραφία)

15TK_QRnotice_Fig1_Fig2

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της TREK η ανάκληση αυτή αφορά όλα τα ποδήλατα μεταξύ 2000-2015 που είναι εξοπλισμένα με μπροστά δισκόφρενο και μαύρο ή ασημένιο quick release στον μπροστά τροχό, το οποίο ανοίγει τόσο ώστε να έρχεται σε επαφή με το δισκόφρενο. Τα ποδήλατα τα οποία το μπροστά quick release δεν ανοίγει πέρα των 180 μοιρών, δεν έχουν πρόβλημα και δεν περιλαμβάνονται στην ανάκληση.

Η TREK λέει ότι η ανάκληση αφορά περίπου 900,000 ποδήλατα που πωλήθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες, 98,000 στον Καναδά και 692,000 στην Ευρωπαϊκή Ένωση (αυτά είναι τα μέγιστα νούμερα ποδηλάτων που μπορεί να έχουν πρόβλημα.) Τα ποδήλατα αυτά ήταν κατηγορίας τιμής από US$480 μέχρι US$1,650.

Τι πρέπει να κάνετε, αν νομίζετε ότι η ανάκληση αφορά το ποδήλατό σας; Πηγαίνετε σε ένα εξουσιοδοτημένο κατάστημα TREK και ζητήστε να γίνει έλεγχος του quick release. Αν είναι από τα ελαττωματικά, θα αλλαχθεί χωρίς χρέωση. Επιπλέον θα σας δωθεί και ένα κουπόνι 20€ για αγορές πραγμάτων μάρκας Bontrager το οποίο ισχύει μέχρι τις 31 Δεκέμβρη 2015.

Στο βίντεο βλέπουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος σύσφιξης του quick release χωρίς ροδέλες.

Στο βίντεο βλέπουμε ποιος είναι ο σωστός τρόπος σύσφιξης του quick release με ροδέλες.

Ο μηχανισμός quick release δεν είναι αποκλειστικής χρήσης της TREK. Υπάρχει σε πολλά ποδήλατα. Είναι ένα στάνταρντ της ποδηλατικής βιομηχανίας με ονομασία QR11. Αν το ποδήλατό σας έχει δισκόφρενα και quick release το οποίο ανοίγει πέρα από τις 180 μοίρες, ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ίδιος. Είναι εύκολο να το αλλάξετε με ένα quick release το οποίο δεν ανοίγει πέρα των 180 μοιρών.

Previous Article

Τι να αλλάξετε ως γυναίκες στο ποδήλατο για να έρθει στα μέτρα σας!

Next Article

Ποδήλατα από μπαμπού γεμίζουν τους δρόμους στο Πεκίνο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια