Τι θα πρέπει να κάνετε αν αντιμετωπίζετε πόνους κατά την διάρκεια της ποδηλασίας!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
neck-and-shoulder-pain

Όταν οι πόνοι προέρχονται από παρατεταμένη ή κακή χρήση του ποδηλάτου, όπως σας είχαμε περιγράψει στο: Χρόνιες παθήσεις που μπορεί να αποκτήσετε από την ενασχόληση με το ποδήλατο, τότε η αντιμετώπιση τους είναι πιο δύσκολη και περίπλοκη διαδικασία. Σε αντίθετη περίπτωση, όταν οι τραυματισμοί προέρχονται από μια πτώση από ένα ατύχημα από κάποιο τυχαίο γεγονός, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ πιο εύκολη.


Δείτε επίσης: Συνηθισμένοι τραυματισμοί από το ποδήλατο και πως να τους αποτρέψετε.


Οι τραυματισμοί και οι πόνοι από την επαναλαμβανόμενη κακή χρήση του ποδηλάτου προκαλούν στα οστά, στους μύες και στις αρθρώσεις καταπονήσεις και συνεχόμενους μικροτραυματισμούς. Ως αποτέλεσμα, τα «προβλήματα» δεν παρουσιάζονται άμεσα, αλλά μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, πράγμα που δυσκολεύει την διάγνωση αλλά και την θεραπεία τους.

knee painΠέρα από τις προφανείς λύσεις, περιοδική μείωση της ώρας πάνω στο ποδήλατο, ρύθμιση της θέσης του σώματος πάνω στο ποδήλατο και η χρήση πιο κατάλληλου εξοπλισμού, θα σας συμβουλεύαμε να απευθυνθείτε σε κάποιον χειροπρακτικό για άμεση ανακούφιση από τους πόνους, αλλά και για να αυξήσετε την ευελιξία και το εύρος κίνησης ομάδας μυών, ενώ παράλληλα θα τονωθούν οι μύες και θα ενισχύσετε την ισορροπία σας.  Στα οφέλη της επίσκεψης σε κάποιον χειροπρακτικό, συμπεριλαμβάνονται και η βελτίωση της βιομηχανικής απόδοσης στο ποδήλατο, η ευκολότερη και γρηγορότερη αποθεραπεία των μυών, των συνδέσμων και των αρθρώσεων, ενώ ενισχύεται και η πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών.

Για να έχετε γρήγορη και αποτελεσματική αποθεραπεία στους πόνους που σχετίζονται με την ποδηλασία θα πρέπει να ερμηνεύσετε γρήγορα τα συμπτώματα που παρουσιάζονται και να τα αντιμετωπίσετε. Όσον αφορά τις χρόνιες ενοχλήσεις και πόνους που έχουν προκληθεί από την ποδηλασία η συνέχιση της ενασχόλησης θα δημιουργήσει αδυναμία, απώλεια της ελαστικότητας και μείωση του εύρους κίνησης, ενώ οι πόνοι όχι μόνο δεν θα υποχωρήσουν, αλλά θα γίνουν και πιο έντονοι.


Δείτε επίσης: 3 σημεία του bike fit που θα σας κάνουν πιο άνετους και ξεκούραστους στο ποδήλατο δρόμου..


Η συνεργασία με έναν έμπειρο χειροπρακτικό θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε καλύτερα τον πόνο και θα σας επιπτρέπει να επιστρέψετε πολύ πιο σύντομα από ότι υπολογίζατε στο ποδήλατο.

Previous Article

Υποβρύχια ποδηλασία σε παγωμένη λίμνη! Πού αλλού; Στην Ρωσία!

Next Article

Δες τα όλα sloooow! (video)

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια