Το μηχανικό doping τιμωρείται αυστηρά! Εφ’όρου ζωής αποκλεισμός για την Van den Driessche από την UCI!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
Belgian Femke Van Den Driessche races during the women's U23 race at the world championships cyclocross cycling, in Heusden-Zolder, on January 30, 2016. / AFP / Belga / Belgium OUT/AFP/Getty Images

Σύμφωνα με την εφημερίδα Het Nieuwsblad η Βελγίδα αναβάτρια, Van Den Driessche, η οποία βρέθηκε να έχει ένα σύστημα ηλεκτρικής υποβοήθησης στο ποδήλατο της, είναι αντιμέτωπη με την μεγαλύτερη ποινή. Τον αποκλεισμό από όλες τις ποδηλατικές διοργανώσεις.


Το πρώτο ποδήλατο με κρυμμένο ηλεκτρικό μοτέρ εντόπισε η UCI, σε αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Cyclocross.


Η UCI έχει προτείνει τον αποκλεισμό εφόρου ζωής για την Βελγίδα και ένα πρόστιμο 50.000€, ενώ οι δικηγόροι της αθλήτριας ζητούν με επιμονή μια δίκαιη δίκη και όχι μια εικονική για να ικανοποιήσουν όσους ζητούσαν την μεγαλύτερη των ποινών για την αθλήτρια.

Από ότι φαίνεται, η UCI άκουσε κατά λέξη όσα είπε ο Eddy Merckx, «Πρέπει να την αποβάλλουν από την ποδηλασία για πάντα, για εμένα πρέπει να μην ξανανέβει σε ποδήλατο«, πράγμα που συμφώνησε και ο Wiggins.


Το μηχανικό ντόπινγκ υπάρχει εδώ και χρόνια. Δείτε τι είπε ο Sir Bradley Wiggins.


vivaxassist (1)«Πέρα από το ηθικό του θέματος, θα πρέπει να τεθούν πάρα πολλές ερωτήσεις στην αθλήτρια που βρέθηκε το κρυμμένο σύστημα μηχανικής υποβοήθησης, διότι ήταν και το φαβορί να κερδίσει τον αγώνα. Μπορώ να καταλάβω τους αθλητές οι οποίοι κάνουν χρήση απαγορευμένων ουσιών για να αυξήσουν την απόδοσή τους, αλλά δεν καταλαβαίνω την λογική του να να κρύψει κάποιος ένα μοτέρ 200watt στο ποδήλατο του και να κερδίσει έναν αγώνα. Είναι ακριβώς το ίδιο με την χρήση απαγορευμένων ουσιών, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω την λογική πίσω από αυτό», είπε πριν λίγες εβδομάδες ο Sir Bradley Wiggins.


Δείτε επίσης: Ηλεκτρικό μοτέρ το οποίο τοποθετείται εσωτερικά του ποδηλάτου!


Θα γίνει η Van den Driessche το παράδειγμα αποτρέποντας κάποιον άλλον αθλητή να κινηθεί προς την χρήση κρυμμένης μηχανικής υποβοήθησης ή θα επικρατήσει η δική της εκδοχή πως πούλησε το ποδήλατο σε κάποιον φίλο της την περασμένη σεζόν και πως βρέθηκε στα πιτς κατά λάθος;

Previous Article

Πως να κλείσετε σωστά και με ασφάλεια το Quick Release στο ποδήλατο σας!

Next Article

Ποδηλατικά παπούτσια με κορδόνια. Ακόμη ένα trend της ποδηλασίας δρόμου ή μήπως όχι;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια