4+1 δραστηριότητες που συμπληρώνουν ιδανικά  την προπόνηση!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
photo-1483721310020-03333e577078

‘Θα είναι σαν να κάνετε ποδήλατο, αλλά δεν θα κάνετε!’

Προπόνηση στο γυμναστήριο

Η προπόνηση εσωτερικού χώρου, όπως αυτή που κάνουμε σε ένα τυπικό γυμναστήριο, μας δίνει την ευκαιρία να γυμνάσουμε διαφορετικές μυϊκές ομάδες απ’ ότι συνήθως. Μυϊκές ομάδες που λειτουργούν συμπληρωματικά στη βελτίωση των ποδηλατικών μας επιδόσεων, ενώ συγχρόνως ενισχύουν τη συνολική μας φυσική κατάσταση.

Επιπλέον, σε κάθε σχεδόν γυμναστήριο μπορείτε να βρείτε έναν personal trainer που θα κατανοήσει τις ειδικές σας ανάγκες και θα σας κατευθύνει αναλόγως!

Περπάτημα

Αλλάξτε την καθημερινή σας ρουτίνα, βάλτε το περπάτημα στη ζωή σας! Ο πιο εύκολος τρόπος να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση είναι μία απόφαση μακριά.

Είτε πρόκειται για έναν μικρό περίπατο 15 λεπτών μετά τη δουλειά, είτε για βάδισμα μεγάλων αποστάσεων, τα οφέλη του περπατήματος είναι παραπάνω από ευεργετικά.

Κατεβάστε μία από τις πάμπολλες εφαρμογές καταγραφής βημάτων στο smartphone σας και ξεκινήστε – σήμερα κιόλας!

Τρέξιμο

Λένε ότι αν θέλεις να κάνεις έναν ικανό ποδηλάτη να νιώσει ότι δεν είναι σε φόρμα, σύστησέ τον σε έναν δρομέα!

Το τρέξιμο σαν άσκηση είναι μία τελείως διαφορετική πρόκληση από την ποδηλασία, αλλά παραμένει ένα από τα αποτελεσματικότερα – αλλά και προσιτά ακόμα και στους αρχάριους – cardio προγράμματα που υπάρχουν.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολλοί ξεκίνησαν το τρέξιμο θεωρώντας ότι είναι μία όχι και τόσο απαιτητική δραστηριότητα – και ακόμα περισσότεροι κατέληξαν με σοβαρούς τραυματισμούς!

Ξεκινήστε “χαλαρά”, ακόμα κι αν θεωρείτε ότι είστε σε πολύ καλή φόρμα και μην αμελήσετε να προμηθευτείτε τα κατάλληλα παπούτσια.

Κολύμπι

Ο “Βασιλιάς” της γυμναστικής!

Ένας ακόμα τρόπος να βελτιώσετε δραματικά τις επιδόσεις και τους χρόνους σας στο ποδήλατο είναι το κολύμπι.

Δεν απαιτεί κανέναν φανταχτερό εξοπλισμό, είναι μία από τις λίγες δραστηριότητες που γυμνάζουν ολόκληρο το σώμα και αποτελεί την ιδανική άσκηση ενδυνάμωσης για όσους προσπαθούν να επανέλθουν μετά από τραυματισμό.

Ο επαγγελματίας ποδηλάτης Richie Port έχει μιλήσει πολλές φορές για το πώς το κολύμπι τον έχει βοηθήσει να επιτύχει μερικές από τις καλύτερες επιδόσεις του στο ποδήλατο.

Spinning

Το επόμενο καλύτερο πράγμα μετά την προπόνηση! Ειδικά για όσους δεν έχουν χρόνο ή δεν είναι πρόθυμοι να έρθουν αντιμέτωποι με τον βαρύ χειμώνα.

Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι η “δέσμευση” που δημιουργεί η εγγραφή σε τέτοιου είδους μαθήματα αποτελεί ισχυρό κίνητρο κατά της… βαρεμάρας!

Previous Article

Γνωρίζεις πως να μετρήσεις το μέγεθος του ποδηλάτου σου;

Next Article

HEAD Adapt Edge 1 – Θες να μπεις στον κόσμο των full suspension;

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια