5 λόγοι που μερικοί σταματάνε την ποδηλασία πριν καλά καλά ξεκινήσουν!

Author: Χωρίς σχόλια Share:
angry-cyclist

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για κάποιον να ξεκινήσει την ποδηλασία, αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ τους λόγους για τους οποίους κάποιος νέος στον χώρο σταματάει την ενασχόληση του με το ποδήλατο; Υπάρχουν αρκετά ποδήλατα τα οποία αγοράστηκαν, έκαναν μερικά χιλιόμετρα και από τότε βρίσκονται παρατημένα σε κάποια αποθήκη ή έχουν ήδη βγει στο σφυρί. Ας δούμε 5 λόγους για τους οποίους κάποιος αφήνει το ποδήλατο από τις πρώτες κιόλας του φορές.

  1. Δεν έφυγαν τα περιττά κιλά από τη πρώτη βόλτα. Αρκετός κόσμος πιστεύει πως κάνοντας μερικά χιλιόμετρα το επιπλέον σωματικό βάρος θα εξαφανιστεί έτσι απλά. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν ισχύει και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια -τόσο άσκησης, όσο και διατροφής- ώστε να υπάρξει μείωση του σωματικού βάρους.

    Θες να αδυνατίσεις κάνοντας ποδήλατο;


  2. Μοναξιά. Πολλές φορές όταν κάποιος ξεκινάει την ποδηλασία νιώθει αρκετά μόνος του καθώς δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό δυνατότερων φίλων του. Επιπλέον, όσοι έχουν παραπανίσια κιλά, ίσως ακούσουν χλευαστικά σχόλια από άλλους ποδηλάτες για την εμφάνιση τους, πράγμα που δεν βοηθάει και ιδιαίτερα. Αυτό τους οδηγεί σε μοναχικές βόλτες, χωρίς παρέα, χωρίς κάποιον φίλο να τους «πιέσει» ώστε να κάνουν λίγες πεταλιές παραπάνω.
  3. Ανασφάλεια. Αρκετοί άνθρωποι που ξεκινάνε την ποδηλασία μπορεί να νιώθουν ανασφαλείς καθώς μπαίνουν σε έναν τελείως καινούριο κόσμο. Ειδικά όσοι ντρέπονται λίγο για το σώμα τους τα βρίσκουν σκούρα με τα στενά ποδηλατικά ρούχα και τα φανταχτερά χρώματα που τους κάνουν να ξεχωρίζουν από μακριά. Επίσης ένας ακόμη παράγοντας είναι η κίνηση μέσα στο οδικό δίκτυο με την μηδαμινή ασφάλεια που προσφέρει το ποδήλατο ενάντια στα βαρύτερα οχήματα που κυκλοφορούν.

    Μερικοί βέβαια γουστάρουν να βγαίνουν για ride μόνοι τους…Εσύ;


  4. Λάθος παρέες. Πολλές φορές κάποιος που ξεκινάει την ποδηλασία μπλέκει με άτομα που ασχολούνται χρόνια και όπως είναι λογικό δεν μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Επίσης αρκετές φορές γίνεται και λήπτης αρνητικών σχολίων, που αυξάνουν την ανασφάλεια του και τον αποθαρρύνουν. Κάποιος ως νέος στον χώρο θα πρέπει να αναζητήσει και ποδηλατικές παρέες ανάλογης δυναμικότητας ώστε να μην νιώθει μοναξιά.
  5. Ξεκίνησαν να ποδηλατούν πάρα πολύ. Όταν ξεκινάει κάποιος την ποδηλασία το σώμα του δεν είναι μαθημένο και εμφανίζονται πόνοι -ειδικά αν είναι λάθος η στάση σώματος πάνω στο ποδήλατο-, εμφανίζονται πληγές από την σέλα και άλλα παρόμοια προβλήματα που όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι. Αυτή η απότομη ενασχόληση με το ποδήλατο τους οδηγεί στο να το αφήσουν στην άκρη καθώς πολλές φορές υποφέρουν από τους πόνους. Ξεκινήστε σιγά σιγά, με μικρές βόλτες σε πολύ ήπιους ρυθμούς ώστε να δώσετε περιθώριο στο σώμα σας να προσαρμοστεί πάνω στην ποδηλατική σέλα, να δυναμώσει ο κορμός ας και να συνηθίσετε την στάση του σώματος.

Μήπως είσαστε και εσείς ένας από τους ανθρώπους που αγόρασαν ένα ποδήλατο, έκαναν μερικές βόλτες και πλέον το βλέπετε να παλιώνει στην αποθήκη; Εάν ναι, καταλάβατε ποιοι ήταν οι λόγοι που σας απομάκρυναν από την ποδηλασία;

Previous Article

5 ποδηλατικά αξεσουάρ που θα σας κάνουν να ξεχωρίζετε!

Next Article

4° Ποικίλο Night Trail

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σχόλια